I regi av Norges Innsamlingsråd går neste uke 40 ideelle organisasjoner på lufta med en kampanje som handler om viktigheten av å skrive testament og muligheten til å kunne gi testamentariske gaver.

- Gjennom årets kampanje er vi litt mer konfronterende og tar i bruk litt sterkere virkemidler enn vi har gjort tidligere. Målet er at flest mulig skal stoppe opp og tenke over sitt eget uskrevne testament og hvilke konsekvenser dette potensielt kan få, sier kommunikasjonsansvarlig i Norges Innsamlingsråd, Rikke Solberg,

Utfordringen til de ideelle organisasjonene er at svært få nordmenn tar seg bryet med å skrive et testament. Ifølge Norges Innsamlingsråd så er det bare én av  ti nordmenn som skriver og lar dermed arveloven automatisk bestemme hva som skjer med de materielle verdiene til den avdøde.

- Vi tror at dersom vi skal lykkes med å få flere til å gi testamentariske gaver, så må flere skrive testament. For å få til dette må testamentskriving og gode grunner til å skrive testament på dagsorden, noe forhåpentligvis denne kampanjen vil bidra med, sier Rikke Solberg.

Norges Innsamlingsråd, som er en aktør som bistår norske organisasjoner som skaffer midler til sin virksomhet gjennom innsamlinger. har tro på at årets kampanje både vil gi oppmerksomhet og skape ettertanke.

Her kan du se en av de nye reklamefilmene som Mvh har utviklet sammen Norges Innsamlingsråd. 

'Kampanjen blir å se og høre i mange kanaler de kommende ukene, både på TV, radio og print.  Byrået bak kampanjen er Mvh der de hovedansvarlige har vært Jon Fredø (rådgiver), Merete Valseth (prosjektleder) og Odd Einar Hennøy (kreatør).

Mediebyrået har vært Starcom ved Raymond Hanslien, mens Frøken Larsen Kommunikasjon og Ingunn Larsen bistår i PR-arbeidet.

Kampanjen blir å se og høre i mange kanaler de kommende ukene, både på TV, radio og print.  Byrået bak kampanjen er Mvh der de hovedansvarlige har vært Jon Fredø (rådgiver), Merete Valseth (prosjektleder) og Odd Einar Hennøy (kreatør).

Mediebyrået har vært Starcom ved Raymond Hanslien, mens Frøken Larsen Kommunikasjon og Ingunn Larsen bistår i PR-arbeidet.