Eiendomsselskapet Entra ASA har inngått rammeavtale med Try-huset innen design-, kommunikasjon- og reklametjenester. De utvikler, leier ut og forvalter kontorlokaler og driver også aktiv porteføljeforvaltning gjennom kjøp og salg av eiendommer. 

- Vår strategi er blant annet å være miljøledende i bransjen og best på kundeopplevd kvalitet. For å støtte oss i det arbeidet, har vi sett etter en leverandør av kommunikasjonstjenester som kan levere et bredt spekter av B2B-relaterte tjenester - alt fra budskaps- og konseptutvikling via digital strategi til design og grafisk produksjon. For oss er det en stor fordel å ha samarbeidspartnere som har kompetanse på alle disse disiplinene, sier Tore Bakken, direktør for marked og eiendomsutvikling i Entra, i en pressemelding.

Byråkonkurransen ble avsluttet rett før jul, og Try vil være i gang med de første prosjektene for Entra i løpet av første kvartal i år. Rammeavtalen med Try-huset har en varighet på tre år med opsjon på forlengelse i inntil to år.

- Dette gleder vi oss veldig til. Entra har en spenstig ambisjon om å gå foran som et godt miljøeksempel og dermed ta ansvar på vegne av en hel bransje. Det er veldig inspirerende for oss som byrå og vi bretter opp ermene for å hjelpe dem med å tydeliggjøre denne posisjonen overfor et kresent B2B-publikum, sier Bård Hammervold, partner og seniorrådgiver i Try Råd, i en pressemelding.

Entra ASA eier og forvalter eiendommer som Posthuset og det nye Tullinkvartalet i Oslo sentrum, Media City i Bergen og Powerhouse i Trondheim. Selskapet har 181 ansatte.