«Mens Club» er navnet på en ny medlemsrabatt der Coop Prix kutter prisene på 25 prosent på mensprodukter. Kampanjen, som lanseres i forbindelse med den internasjonale kvinnedagen 8. mars, er heldigital og utviklet i samarbeid med Anti.

- Mensen er ikke noe man velger selv, og mensprodukter er helt nødvendig. Derfor vil vi i Coop Prix senke prisene. Samtidig håper vi at Mens Club kan bidra til å fjerne tabuet rundt noe så hverdagslig som mensen. Vi vil at våre kunder, som også er våre medeiere, skal kjøpe sine mensprodukter med selvfølge og stolthet i våre butikker, sier Maria Skundberg, markedssjef i Coop Prix i en pressemelding.

Kampanjen skal rulle på Facebook, Instagram, Snapchat og TikTok, og Coop Prix har også engasjert en rekke influencere som Harm og Hegseth på VGTV, Anniken Jørgensen, Kristin Gjelsvik og Emilie Lein til å skape blest rundt lanseringen.

- Vi har vært veldig spent på lanseringen av medlemsrabatten, og har valgt en type uttrykk som vi håper og tror skiller seg litt ut fra mengden, sier Skundberg.

Saken fortsetter etter filmen.


Ifølge tall fra Nielsen kjøpte nordmenn mensprodukter for nesten 400 millioner kroner i 2020. Bind og tamponger har en momssats på 25 prosent, altså mer enn produkter som tyggegummi, drops og te, som har en momssats på 15 prosent.

- Det er mange som engasjerer seg i prisen på mensprodukter, og vi tror medlemsrabatten og Mens Club treffer kundene våre bra. I Coop Prix er vi opptatt av å utjevne forskjeller, og denne medlemsrabatten er sammen med vårt sponsorat av Toppserien et konkret eksempel på nettopp dette, sier Lotta Paulien de Rijke, konseptsjef i Coop Prix.

Tom André Engli Storsveen har vært kundeansvarlig og strategisk rådgiver i Anti.

- Vi ble utfordret av Coop Prix til å lage en kampanje som ville skape oppmerksomhet, synlighet og engasjement i den yngre målgruppen, og øke kjennskapen til medlemsrabatten på mensprodukter. Samtidig har vi ønsket å bryte ned tabuer og gjøre det mindre flaut å snakke om mensen – mensen er tross alt noe halvparten av verdens befolkning har hver måned! Vi er veldig fornøyde med resultatet som nå er lansert, sier han.

Coop Prix har også samarbeidet med PHD og Fuse, som har jobbet med både PR, influencere og sosiale plattformer. Filmene er produsert av Anti ved Linn Engen, og regissert av André Chocron.