Hjelp 113 er en app utviklet av Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Dersom en bruker denne appen når man kontakter 113-sentralen, kan operatøren med en gang se eksakt hvor man befinner deg. Dette kan i mange tilfeller kan være forskjellen på liv og død, skriver stiftelsen Norsk Luftambulanse i en melding. 

- Hele 1,7 millioner nordmenn har lastet ned Hjelp 113, og det er selvfølgelig veldig bra. Likevel ser vi at bare ti prosent benytter appen når de kontakter 113-sentralen, og dette tallet ønsker vi selvfølgelig at skal bli langt høyere, sier Kaia G. Furumo, markedskonsulent i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Se Norsk Luftambulanses nye reklamekampanje nederst i saken. 

Hjelp 113-appen skal være i stadig utvikling, og en ny funksjon er at mobilkameraet kan aktiveres under samtale. Operatøren på sentralen kan dermed se skadestedet med egne øyne, og gi bedre veiledning til den som utfører førstehjelp. 

- Med lansering av denne nye funksjonen, så vi en god anledning til å lage en reklamefilm for appen. Både for å sørge for at flere laster den ned, men kanskje først og fremst for å minne folk på å bruke den, sier Furumo.

Les også: Atyp kapret Bufdir: - Kunne ikke fått en bedre start på året

Atyps første film for Norsk Luftambulanse
Stiftelsen Norsk Luftambulanse gjennomførte en omfattende byråkonkurranse i 2020, og valgte da Atyp som sitt reklamebyrå. Denne filmen er første uttak på det nye konseptet «Ingen redder liv alene». 

- Det var viktig for oss å lage en film som skulle oppleves ekte og realistisk. Vi ønsket at dette skulle bli en film som man ikke skulle stille seg likegyldig til. Vi valgte å bruke sterke virkemidler for å vise fordelene med appen i en situasjon man egentlig vil slippe å tenke på, men som man ikke har noen garanti for å slippe å havne i, sier Kristoffer Reppen, AD i Atyp. 

- Vi ble veldig glade da Marius Holst og Fantefilm ville være med oss og lage nettopp en slik historie, avslutter Reppen. 

Filmens prosjektleder i Atyp er Sonja Njølstad, mens Kristoffer Reppen har vært AD, Alexander Mostue rådgiver og Sigurd Solberg står for tekst. Filmen er produsert Hugo Hagemann Føsker hos Fantefilm, med Marius Holst på regi.