«Ikke heng på McDonald’s» er det oppsiktsvekkende budskapet i en ny reklamekampanje fra McDonald's, og det handler ikke om stengte restauranter som følge av nye koronatiltak, men om restauranteiere i McDonald's som jobber for å skape flere muligheter for at barn og unge kan delta i organiserte aktiviteter i lokalområdet.

- Flere av våre restauranteiere har vokst opp i områdene hvor de eier restaurantene og har derfor et brennende engasjement for sitt lokalmiljø. Gjennom blant annet sponsormidler sørger de for at enda flere barn og unge kan delta i organiserte aktiviteter lokalt, sier senior marketing manager i McDonald’s Norge, Mari Husby, i en pressemelding.

Kampanjen, som skal gå på TV, kino og sosiale medier, tar utgangspunkt i at McDonald's er blitt et naturlig møtested på fritida for mange ungdom.

- Vi ønsker så klart all ungdom velkommen til oss både som gjester og ansatte, men samtidig vil vi at de skal ha givende aktivitetstilbud på fritiden. Et godt fritidstilbud gjør at unge kan utvikle seg, lære samhold og øke sin sosiale kompetanse. Vi i McDonald’s ønsker å bidra til levende lokalmiljøer som skaper en trygg og aktiv oppvekst for barn og unge, sier Husby.

Det er McDonald's sitt faste reklamebyrå Nord DDB som står bak kampanjen. De stod også bak «Stjel våre ansatte» som fikk to gull i fjorårets store kreativitetskonkurranse Gullblyanten og sikret McDonald's en nominasjon til Årets markedsfører i 2020.

- Gjennom denne kampanjen ønsker vi å synliggjøre McDonald’s som en lokal støttespiller med lokal forankring og lokalt eierskap. Rollen i nærmiljøet er en mindre kjent side av McDonald’s og dette gir oss rom for å endre noen holdninger på vegne av merkevaren, sier rådgiver i Nord DDB, Aleksander Hetland.

I reklamefilmene møter vi tre av restauranteierne, blant dem Eduardo Jacobsen som eier McDonald’s i Ås, Ski, Vestby, Rygge og Lier.

- Vi håper folk ser at det å støtte lokale lag og aktivitetstilbud er et viktig bidrag til at flere unge får et sted å være. Det trenger ikke nødvendigvis være så mye, men hvis alle bidrar etter evne vil det åpne muligheter for flere. Mye av aktivitetstilbudet der ute er basert på dugnad og frivillighet. Jeg tror det er viktig at næringslivet er med på denne dugnaden for å gi ungdom flere steder å henge, og det reflekteres i denne kampanjen, sier han i meldingen.

Kjempet om pris:

I fjor kjempet McDonald's om å bli Årets markedsfører. Her er Nord DDB-rådgiver Aleksander Hetland med markedssjef Mari Husby i McDonald's i mars i fjor. Foto: Eivor Eriksen