Reklamebyrået We Are Live åpner pop-up-butikk for Coop, for å fortelle at brødene i Smak-serien nå bakes med surdeig. De har nå satt opp det som sannsynligvis er Norges største surdeig i et vindu midt i Bogstadveien.

Arnfinn Bye i Coop Industri forteller at surdeig har «tatt helt av» i Norge de siste årene, og særlig nå som folk er så mye hjemme.

- Og ettersom samtlige brød i Smak-serien nå bakes med surdeig, hadde vi lyst til å fortelle dette på en litt annerledes måte, sier han.

Fra butikken Surdeigen kan man følge deigen direkte på Coop sin Youtube-kanal døgnet rundt. Her kan man blant annet se at surdeigen mates hver dag klokken 10.

- Vi vet at mange fortsatt sitter hjemme og at det er lite som skjer, så hvorfor ikke følge med på en gigantisk surdeig - minutt for minutt?, fortsetter Bye.

På grunn av smittesituasjonen kan man ikke gå fysisk inn i butikken.

- Men vi har inngått et samarbeid med Foodora som sikrer at hele Oslo kan bestille både surdeigsstarter og -brød for en svært lav pris. Eller så er det rett og slett svært lite som skjer. Man kan se på en diger levende surdeig, som mates en gang i døgnet, oppsummerer Bye.

Pop-up-butikken skal være åpen i en måned, og i løpet av denne tiden skal surdeigen mates 30 ganger.

- Vi har vært så heldige å få med oss tre profiler som kommer for å «gjestemate» surdeigen, blant annet Tom Victor Gausdal, avslutter Bye.

Se presentasjonsfilmen til «surdeig minutt for minutt» her: