Kreativ leder i Pol, Janne Brenda Lysø, og leder i Try Design, Tonje Jæger, har fått det ærefulle oppdraget å representere Norge i The One Show, en reklame- og designkonkurransen som arrangeres av den ideelle organisasjonen The One Club for Creativity. 

De skal juryere i henholdsvis film- og designjuryen i konkurransen som i år blir heldigital.

- Det å bli bedt om å juryere i The One Show føles jo som en fjær i hatten. Det er alltid et høyt nivå på jobbene som blir sendt inn og blyantene derfra henger ekstremt høyt, sier Janne Brenda Lysø til Kampanje.

Foruten Lysø og Jæger er det bare fem nordmenn som har juryert i The One Show det siste tiåret.

- Det å skulle juryere med så mange flinke folk er faglig utfordrende og spennende. Og jeg gleder meg som en unge til å juryere og diskutere nettopp Film. Mange kategorier, som Direct, Activation og Brand Experience er preget av omfattende og lange casevideoer, og det blir spennende å se om film-kategorien er nettopp film eller om det tys til casefilmer også her. Det dukker garantert opp noen overraskelser og jeg ser virkelig fram til å se mye god film, mens jeg noterer med den ene hånden og spiser popkorn med den andre. Noen fordeler er det jo ved hjemmejuryering.

Tidligere har Øystein Halvorsen fra Try, Endre Berentzen fra Anti, Dagmar Kollstrøm fra Atyp, Tore Woll fra Tante Randi og Thorbjørn Ruud fra Pol sittet i The One Show-juryen. Berentzen har i tillegg juryert to ganger.

- Først og fremst er det jo en stor ære å bli spurt. Og det skal bli både utfordrende og gøy å få lov til å diskutere de aller beste designjobbene fra 2020 med noen av beste fagfolka i verden. Jeg ser for meg at det blir mange nye perspektiver og noen overraskelser underveis, sier Tonje Jæger.

Hun er spent på hvordan koronapandemien vil komme til syne i arbeidene.

- At juryeringen skjer digitalt tror jeg ikke endrer så veldig mye, men jeg tenker at annerledesåret helt sikkert kommer til uttrykk gjennom løsningene vi skal vurdere. I Norge har vi tross alt vært mindre preget av covid enn mange andre steder i verden – jeg er spent på å se hvordan verden har svart på situasjonen. Jeg forventer flere designløsninger som tar i bruk alle mulighetene digitale flater gir, og som befinner seg i skjæringspunktet mellom strategisk design, lyd, tech og motion.