Det kreative teamet Mattis Bentzen og Morten Andresen melder overgang fra Geelmuyden Kiese, hvor de har vært i fem år, til Good Morning Naug. Der blir de team nummer tre.

Bentzen og Andresen er et team med lang erfaring og har hver for seg og sammen vært med på å utvikle konsepter som «Det enkle er ofte det beste» for Rema 1000, «Morgendagens helter» for Equinor, antirøykekampanjer for Sosial- og Helsedirektoratet.

- De har vært med å lage noen av de sterkeste reklamekonseptene gjennom tidene, sier byråleder Eldar Skylstad.

Ansettelsen er et resultat av en lang og omstendelig prosess, forteller han.

- På grunn av koronasituasjonen har det vært mye frem og tilbake på om man i det hele tatt skal satse og på hvilket område.

Skylstad mener nyhetssaker om nyansettelser ofte får slike prosesser til å virke langt enklere enn de egentlig er.

- Når man leser saker på Kampanje om nyansettelser, virker alt så rosenrødt og klisjeene henger løst. I pyntelige «intervjuer», snakker man om «perfekt match», «de som sto øverst på listen», og «jubelen sto i taket», mens de nyansatte snakker om «kombinasjonen av kreativitet og strategi» og «de har stått på listen vår lenge»

For deres del handlet det først og fremst om om å finne ut hvilken kompetanse de trengte mer av for å skape resultater for kundene deres.

- Vi ser at kreativitet kommer til å bli viktigere igjen. «Big data» er ikke noe som kan finspisses så godt lengre, og dermed må vi tilbake til dette med å skape oppmerksomhet og levere på reklamens premisser. Forskningen har vist at man må bygge emosjonell kontakt til merkevarene for å ha en vedvarende suksess.

Bentzen og Andresen har tidligere jobbet i rendyrkede reklamebyråer som Dinamo og DDB, men at de kommer fra et fem år langt opphold i et hybridbyrå som Geelmuyden Kiese, er bare en fordel, mener Skylstad.

- Vi gikk ikke inn i helt tradisjonelle reklamebyråer for å se etter folk, men lette i tilstøtende bransjer. Vi tror at de som har fått prøvd seg litt i «Twilight Zone» både har historiefortellerkunsten i seg, samtidig som de har fått lov til å ta det over på nye plattformer og områder. De har mer å levere. Det er spennende med tanke på hvordan vi er bygget opp.