Nordens største leverandør av matkasser, Linas Matkasse Group, består av Godtlevert, Adams Matkasse og svenske Linas Matkasse. De gjennomførte samtaler med flere byråer i fjor høst, som endte med at de i november inngikk et samarbeid med Nord DDB. Byrået har nå levert både nytt konsept og nye kampanjer til både Godtlevert og Adams Matkasse.

- Linas Matkasse Group opererer i en voksende bransje, i rask forandring. I høst så vi derfor et behov for å finne en byråpartner som kan være med på å utvikle våre merkevarer i Norge og Sverige videre, forteller Lovisa Morling, kreativ leder i Linas Matkasse Group.

Hun mener deres nye samarbeidspartner passer «som hånd i hanske».

- Gjennom noen hektiske uker jobbet vi tett sammen for å utvikle nye langsiktige strategier og spennende kreative konsepter som både bygger brand på lang sikt og sikrer salget på kort sikt, legger hun til.

Gruppen har tidligere vært hos Maverix.

Solid vekst
Nord DDBs administrerende direktør, Eddie D’sa, er godt fornøyd med å få en ny kunde til byrået. Han forteller at matkasser er en kategori som har hatt en solid vekst de siste årene.

- Godtlevert og Adams er så langt vi vet de eneste i Norge som har klart å tjene penger på å bringe mat hjem til folk over flere år. Det å få være med på å utvikle de ulike merkevarene i Norge og Sverige videre, og samtidig kunne være med på å få folk til å spise sunnere, mer variert og bedre mat, er noe som er veldig gøy å jobbe med, sier D’sa, som også er rådgiver i byrået.

Han legger ikke skjul på at det måtte noen lange netter til for å så nye konsepter og filmer klare til 1. januar.

Nye konsepter
Å jobbe med to matkasser, og posisjonere disse strategisk riktig i markedet, har vært utfordrende, morsomt og travelt, ifølge kreatør André Gidoin og kreativ leder Frank Nystuen.

- Heldigvis var det ganske raskt tydelig at Adams er matkassen som gjør det imponerende enkelt å lage imponerende mat, selv i en hektisk hverdag. Med Godtlevert skal vi kjempe for det som er godt i livet, sier de.

Uten å vise pekefingeren ønsker de å minne familier om viktigheten av å velge det som er viktig og riktig, som å spise dagens viktigste måltid sammen.

- For det har noen positive virkninger som strekker seg langt utenfor middagsbordet, legger de til.

Nå er de på luften med nye reklamekonsepter for begge merkevarene. Den kreative duoen forteller at både Godtlevert og Adams Matkasse la ned en stor innsats i filmene i form av matkunnskap, kokker, råvarer og matstyling.

- Det hører til sjeldenhetene at kunden kommer før byrå på filmsettet og drar etter. Det blir det fine bilder av, skryter de.

- Løst forbilledlig
Head of product marketing i Adams Matkasse, Christian Alfsen, mener det er smått utrolig at de startet opp samarbeidet med Nord DDB så sent som i november, når de allerede nå er klare med nye reklamekonsepter:

- Utfordringen var både skille og tydeliggjøre disse merkevarene, noe vi føler at Nord DDB har løst forbilledlig med kommunikasjonskonsepter vi kan fortsette å utvikle i mange år fremover, sier Christian Alfsen, Head of product marketing i Adams Matkasse.

De nye filmene er produsert av Fantefilm med Thomas Hilland på regi. Etterarbeidet er gjort hos Shortcut Oslo og musikken er laget av duoen Morten Myklebust og Nils Martin Larsen. Kampanjene kjøres på TV og på digitale flater. I tillegg er Godlevert på radio. Radio-kampanjen er produsert av Både Og.

Nord DDB avslører også at de er i gang med å jobbe med ny strategi og nytt konsept for Linas Matkasse i Sverige.

Se de nye reklamefilmene her: