Retailkjeden Clas Ohlson har valgt MediaCom som ny mediebyråpartner i Norge. Det synes mediebyrået som er en del av det globale kommunikasjonskonsernet WPP er «fantastisk morsomt».

- Clas Ohlson er en av Norges mest kjente merkevarer, med en unik kombinasjon av butikker over hele Norge og e-handel på egen og andres plattformer. I prosessen har vi rukket å bli kjent med en engasjert og profesjonell organisasjon. Nå gleder vi oss til å få jobbe med en veldig dyktig, ambisiøs og engasjert gjeng hos Clas Ohlson, sier Britt Skjeppestad, administrerende direktør i Mediacom til Kampanje.

Les også: Tidligere markedssjef i Clas Ohlson blir ny XXL-topp i Norge

De siste årene har Mediacom fått en rekke betydelige retailaktører som kunder som for eksempel Circle K, og det merket Clas Ohlson raskt i prosessen.

- Mediacom har både den brede kompetansen og erfaringen som vi ser etter hos en samarbeidspartner. I prosessen har de vist en imponerende strategisk evne og forståelse for bransjen vår. I tillegg var den gode kjemien vi fikk med teamet avgjørende for at valget falt på Mediacom. Sammen skal vi fortsette å styrke en av Norges best likte merkevarer, sier Kine Dreyer, merkevaresjef for Clas Ohlson.

De siste årene har Clas Ohlson vært hos mediebyrået Zenith, men nå flytter altså kunden på seg etter ikke altfor lang tid, og avslutter dermed også sin store mediebyråpitsj som har pågått i både Norge, Sverige og Finland.

Les også: Clas Ohlson satser på «nye» Zenith: - En milepæl for oss

I Mediacom i Norge er det kundedirektør Hanne Jegleim som blir ansvarlig for Clas Ohlson.

- Jeg er full av beundring over alt det Clas Ohlson har fått til i det norske markedet de siste årene. Clas Ohlson er innovative, og ikke redde for å tenke nytt og utradisjonelt i alle deler av verdikjeden. Nylig lanserte de Klikk&Hent på bare 30 minutter, som viser hvordan de tenker nytt og alltid har kunden i fokus. Det er skikkelig gøy at vi får lov til å være med på reisen fremover, sier Jegleim, til daglig kundedirektør i Mediacom.