Slagordet «Ali Kaffe kurerer gruff» er godt innarbeidet blant nordmenn, og kaffen har blitt kjent gjennom humoristiske reklamer på TV og radio. Nå tar produsenten Joh. Johannson Kaffe merkevaveren i en ny retning når de hyller de gode kaffestundene og den tradisjonsrike kaffen. Det gjør de i nye reklamefilmer, laget i samarbeid med det to år gamle reklame- og markedsføringsbyrået Hubster.

- Dette året har verden blitt veldig liten for de fleste av oss, og vi er blitt minnet på magien i noe så enkelt som en tur i skogen med kaffe rundt bålet, eller en hyggelig kaffestund på kjøkkenet, sier Ted Allergoth, markedsdirektør i Joh. Johannson Kaffe.

Filmene skal være en hyllest til det spesielle forholdet mellom barnebarn og besteforeldre, ved at gammel og ung samles til gode kaffestunder. Nordmenn har drukket Ali Kaffe siden 1960, og nå er det første generasjon Ali Kaffe-drikkere sin tur til å videreføre tradisjonen og skape gode minner for de små.

Deler opp kaffekontoen
Ali Kaffe har i mange år jobbet med reklamebyrået Good Morning Naug og markedsdirektør Allergoth sier til Kampanje at Joh. Johannson Kaffe jobber med både nevnte Hubster, og reklamebyrået Good Morning Naug. Sistnevnte er byrå på merkevaren Evergood, mens Hubster på alle andre merker.

- Vi ser at det er bra å ha to forskjellige byråer på våre to største merker, sier Allergoth.

De har jobbet med Hubster siden oppstarten av byrået.

- Vi er for øvrig meget fornøyd med det begge byråene leverer, legger han til.

Når det gjelder den aktuelle Ali Kaffe-kampanje forteller Allergoth at de valgte kreatører, regi og produksjonsselskap sammen med Hubster.

- Vi er begeistret for den nye retningen Ali Kaffe beveger seg i, og gleder oss til å utvikle konseptet videre, sier markedsdirektøren.

Her kan du se en av flere nye reklamefilmer for alle Ali Kaffe.


- Andre produksjonskrav
Hubster håndterer alle kaffemerkene til Joh. Johannson Kaffe. Partner og rådgiver Roy Erik Hansen har mange reklamefilmproduksjoner bak seg, men forteller at denne var ekstra spesiell:

- Covid-19 satte helt andre krav til denne produksjonen enn vi er vant til. Masker på sett, viktige møter digitalt og små team på settet, sier han.

Han legger til at produksjonsselskapet Tellus Works løste utfordringene på en god måte.

- Det var en god erfaring på hvor rasjonelt man faktisk kan gjennomføre en omfattende produksjon, fortsetter Hansen.

Hubster er en hub for spesialister innenfor fagene kommunikasjon og digital utvikling.

- Vi er seniorrådgivere og prosjektledere som fasiliterer ressurser for våre kunder etter det konkrete behovet de til enhver tid har, basert på konkrete oppgaver eller problemstillinger, ikke på egne ansatte, sier Hansen til Kampanje.

- Vi har et stort nettverk
Han forteller videre at de etablerte byrået fordi de mener dette er fremtidens måte å drive et fullservicebyrå på.

- Vi har et stort nettverk rundt oss, som vi har satt inn i en betjeningsmodell som gjør det enkelt for våre kunder å forholde seg til, sier han og legger til:

- Kommunikasjonsbransjen blir stadig mer fragmentert, og spisskompetanse blir fordelt på flere hoder. Det skjer hele tiden, og det skjer fort. Det gjør det nesten umulig for kundene å orientere seg, og gjør det vanskeligere å ivareta et «up to date» byrå.

Kaffeelsker:

Partner og rådgiver i markedsføringsbyrået Hubster, Roy Erik Hansen, har jobbet med Joh. Johannson Kaffe tidligere.

Dagny på lydsporet
Regissøren av filmene er Alexander Wisting i Tellus Works, og Sander Tangen er produsent. Låten i filmene er det artisten Dagny som har levert:

- Den binder det hele sammen på en fin måte, og som får frem det emosjonelle anslaget, sier Hansen.

Tidligere jobbet Joh. Johannson Kaffe med det nedlagte reklamebyrået Bates, hvor Hansen var administrerende direktør.

Her kan du se flere av de nye reklamefilmene til Ali Kaffe.