De siste årene har en rekke danse-utfordringer herjet sosiale medier som Tiktok, og nå vil Coca-Cola være med på dansen med en helt ny reklamekampanje som er skreddersydd for sjangeren.

De har fått med seg den amerikanske artisten Tyler, The Creator til å lage lydsporet til reklamefilmen som er utgangspunktet for det de kaller «The Coca-Cola Kick-Shuffle», en dans som skal uttrykke følelsen av å drikke en Coca-Cola. 

Bakgrunnen er en undersøkelse Coca-Cola har gjort som viser at mane synes det er vanskelig å sette ord på hva brusen smaker.

- Dette er en glad, positiv kampanje som passer godt til årstiden vi nå beveger oss inn i. Opplevelsen av Coca-Cola har alltid vært sammensatt – den første kalde slurken, den komplekse smaken og gjenkjennelsen – og ikke så lett å sette ord på. Det er spennende å se hvordan den tolkes gjennom musikk og dans, og ikke minst at alle kan være med på denne dansen, sier merkevaresjef Tonje Haugen i Coca-Cola Norge.

Her hjemme er det paralympisk idrettsutøver Birgit Skarstein som skal lede an. Hun er engasjert av Coca-Cola til å piske opp stemningen i sosiale medier og vil, sammen med andre norske profiler, legge ut sine tolkning av dansen.

Skarstein gjorde seg sist bemerket på dansegulvet i «Skal vi danse» på TV 2.

- Jeg har aldri tidligere gjort samarbeid som dette, men syntes dette virket som en veldig gøy kampanje å være med på. Gleden av musikk og dans kan være ekstra berikende i disse tider, og det å oppfordre alle til å bevege seg med morsomme moves til en fengende låt er noe jeg veldig gjerne ønsker å bidra til, sier Birgit Skarstein i pressemeldingen.

Kampanjefilmen er utarbeidet av Wieden+Kennedy London og regissert av Los Perez i Caviar Films. Den vil være synlig både på TV, i digitale flater og i sosiale medier.

Les også: Coca-Cola sier opp alle byråavtaler - kan ramme Trigger og Carat