General Motors kommer med kraftig skyts mot Norge i sin nye Super Bowl-reklame med Will Ferrell, der den amerikanske skuespilleren setter seg som mål å knuse Norges elbil-forsprang.

Nå får den amerikanske bilgiganten svar fra Audi Norge, som også stiller med sine egne, norske, Hollywood-stjerner, nemlig Kristofer Hivju og Aksel Hennie.

- Ferrells hat mot Norge er tuftet på elbilsalget vårt, og det er naturlig for oss å forsvare Norge og det norske bilmarkedet. Vår egen internasjonale stjerne plassert bak rattet på Norges mest solgte bil, elektriske Audi e-tron, er kanskje det som skal til for å stoppe Ferrells anti-Norge-kampanje, sier Tommy Bækkevold Jensen, markedssjef for Audi Norge i Harald A. Møller, i en pressemelding.

Kristoffer Hivju spiller i filmen, mens Aksel Hennie har regi på opptakene.

- I Norge bekjemper vi hat med kjærlighet og godhet… Eller egentlig ikke, vi bekjemper hat ved å klappe til folk i ansiktet. Ikke med makreller, men med laks, sier Kristoffer Hivju i pressemeldingen, noe han også demonstrerer i de nye filmene.

Les også: Full norsk reklamekrig før Super Bowl - slik svarer seks annonsører Will Ferrell og General Motors

Saken fortsetter etter reklamefilmen.


Jakter på Ferrell

«Visste du at Norge selger langt flere elbiler per innbygger enn USA? Norge!? Vel, det aksepterer jeg ikke» sier en opprørt Will Ferrell i General Motors' reklamefilm, før han setter kurs mot Norge for «å knuse» det norske elbil-forspranget. General Motors har nemlig satt seg et mål om å levere 30 nye elbilmodeller før 2025.

Filmen hadde premiere på nett denne uken og skal vises til et TV-publikum på rundt 100 millioner amerikanere under den store Super Bowl-finalen på søndag.

I filmene til Audi Norge legger en minst like sint Kristofer Hivju, som er et kjent TV-fjes i USA etter å ha spilt i «Game of Thrones», ut på jakt etter Ferrell.

Les også: Innovasjon Norge fikk napp hos Will Ferrell: - Veldig gøy


- Har gått ganske raskt
Det er reklamebyrået Pol og produksonsselskapet Einar Film & Fortellinger som står bak filmene som ble spilt inn torsdag denne uken, altså én dag før publisering.

- Det har gått ganske raskt, det er jo ikke så lenge siden videoen til General Motors kom ut. Filmen ble spilt inn i går, så det er ganske ferskt, sier kommunikasjonssjef Morten Moum i Audi Norge.

- Hvordan får man tak i Hivju og Hennie på så kort varsel?

- Jeg antar at Pol har gode kontakter og at det var en interessant idé med et godt budskap. Det handler jo om bærekraft og utvikling av en bransje som lenge har vært drevet av bensin og diesel. Med Norge som ledende elbil-nasjon er det naturlig at vi tar til motsvar.

I en av filmene til General Motors bestiller Will Ferrell fem millioner pizzaer med ansjos til den norske befolkningen. I den tredje filmen fra Audi Norge får den amerikanske skuespilleren en liten innføring i norske pizzavaner.


Audi Norge er ikke den første norske annonsøren som gir General Motors svar på tiltale.

Les mer: Norsk annonsør svarer på Will Ferrells «angrep»: - Been there. Done that