Denne uken ruller det digitale strømselskapet Tibber ut sin første merkevarebyggende kampanje i Norge. Tidligere denne uken var Tibber og administrerende direktør Edgeir Aksnes gjestet nylig på Debatten på NRK og snakket om effektiv bruk av strøm. Det var et fruktbart besøk, skal vi tro Tibber-sjefen selv.

I etterkant av Tibber-sjefens Debatten-besøk forrige skrev flere Facebook-brukere at de vurderte å nå bytte strømselskap.

- Fikk dere mange nye kunder etter Debatten?

- Mange tusen på veldig kort tid, sier Aksnes til Kampanje.

- Hver gang vi blir poengtert som et godt alternativ til det gamle så ser vi det, men jeg må innrømme at effekten ble mye større enn jeg hadde trodd i forkant, fortsetter han.

- Stikk til konkurrentene
Nå går strømselskapet offensivt til verks og lanserer en splitter ny kampanje. Tibber har fått hjelp av det svenske reklamebyrået Miltton til å lage deres nye markedskampanje som først vil rulles ut digitalt.

- Med glimt i øyet ønsker vi å belyse hvordan de tradisjonelle strømselskapene opererer på en måte som hører fortiden til. Det er på tide å temme dinosaurene, sier Elina Koivisto, Chief Marketing Officer i Tibber.

Koivisto ­sier det finnes for mange strømselskap som opererer på en utdatert måte.

- I Tibber kaller vi dem for dinosaurer. Det er selskap som lever av å selge mest og dyrest strøm til kundene. Det er verken økonomisk eller bærekraftig å tilrettelegge for økt strømforbruk. Tibber tjener ingen penger på strømsalg til forbrukerne, og det gjør at vi kan stå på forbrukerens side ved å hjelpe dem med å redusere strømforbruket, sier Koivisto.

- Vi ønsker at forbrukerne skal tenke på en elektrisk dinosaur neste gang de kontaktes av en strømselger som forsøker å selge på dem et ugunstig strømabonnement, sier Maria Widström, kundedirektør Miltton i Sverige.

Her kan du se et bilde fra Tibbers nye kampanje:

Tibber reklame 980 980 foto tibber.jpgStikk: Tibber kommer med et stikk til andre strømselskaper i deres nye markedskampanje. Foto: Tibber