Det var tidligere denne måneden at Kampanje kunne omtale avgangen til mangeårig toppsjef i et av landets største kommunikasjonskonsern, Schjærven. Anders Waage, forlot byrået han hadde jobbet for de siste syv årene, til fordel for rollen som strategidirektør i Aller Media-byrået, Oculos. Nå kommer det frem at det allerede i mars i fjor var klart at  Waage gikk av som toppleder i Schjærven, og at en ny interimleder var på plass kort tid etterpå. 

Les også: Schjærven mister konsernsjefen – blir strategidirektør i Aller-byrå

Da skal Stein Bostad ha gått fra rollen som økonomidirektør til å bli midlertidig byråleder, men nå er det klart at Bostad tar jobben permanent. Samtidig går største eier og styreleder i Schjærven-konsernet, Ståle Schjærven. tilbake i rollen som konsernsjef igjen.

- Stein gikk inn i rollen som interimleder allerede i mars, samtidig som vi satte i gang et bredt søk etter en ny permanent byråleder gjennom våren og sommeren. Underveis i prosessen viste det seg imidlertid at ansatte og eiere var så fornøyd med jobben Stein utførte, at vi stoppet søket blant de mange gode eksterne kandidatene, forklarer Ståle Schjærven.

Bostad kom til Schjærven i 2012, men har lang fartstid i fra norsk reklamebransje hvor han blant annet jobbet i mange år i Nord DDB.

- Et meget krevende 2020
Han mener «kulturbyggingen og økonomiforståelsen» som Bostad representerer, «balanserte vektingen mellom kreativitet og struktur på en veldig god måte.»

- Han har sammen med både ansatte og ledergruppen, lost byrået gjennom et meget krevende 2020 på en fantastisk måte. Og da han takket ja til å gå fast inn i stillingen som byråleder, var de ansatte like fornøyde som Schjærven-familien, sier Schjærven.

Reklamebyrået i Schjærven-konsernet som Bostad tar over hadde i 2019 en byråinntekt på 95 millioner kroner og gikk med et lite pluss på en halv million kroner.

- Å ta over ledelsen av et av Norges største reklamebyråer i korona-året 2020, har vært en oppgave som har krevd mye innsats og stadige tilpasninger. Med en så fin gjeng ansatte, en stødig ledergruppe og Schjærven-familien i ryggen, har det vært fint å kunne bidra. Å kunne bidra til at alle ansatte har stått på dag etter dag – i all hovedsak fra hjemmekontor – overbeviste meg om at dette var en stilling jeg kunne løse bra permanent. Så da jeg ble spurt, var det enkelt å si ja, sier Stein Bostad.

Les også: Schjærven-topp blir byråleder i eventbyrå

- Endringene har vært store
Bostad mener at det å ha Ståle Schjærven så tett på driften igjen, og å føle at eierne stiller opp for gode løsninger for fremtiden, gjør det enkelt for oss i Schjærven å lede på en god måte.

- Året har bydd på endringer i staben, på kundesiden, og særlig på tjenestene vi leverer. Den endringen vi har vært igjennom, har vært stor, men også etterlengtet. Og vi er selvsagt ikke i mål med dette ennå, men vi har kommet veldig langt, sier Stein Bostad.

I sin nye rolle som konsernsjef sier Ståle Schjærven at «både samarbeidet og kreativiteten blomstrer».

- Vi er 120 mennesker på huset og vi jobber målrettet for å slippe folk til, og bruke det potensialet vi har i menneskene som jobber hos oss. De er selve sjelen i Schjærven. 2021 blir et spennende år hvor vi skal fortsette å konsentrere oss om kjerneproduktet vårt og levere jobber med både høy kvalitet og i høyt tempo, sier Ståle Schjærven.