Det nærmer seg februar og reklamebransjens store festkveld, Gullfisken. Lørdag 6. februar skal Gullfisken 2020 deles ut av Helene Olafsen og Jørgen Nilsen i et direktesendt show på TV 2, i det som blir Nilsens programlederdebut.

Les også: Helene og Jørgen leder Gullfisken 2020

Sølvfisk-juryen har hver måned kåret månedens beste reklamefilm, men det er seerne som avgjør hvilken av de tolv sølvfiskvinnerne det er som kan smykke seg med tittelen Gullfisken-vinner 2020.

Se alle filmene nederst i saken.

Merkevarer som Kondomeriet, Posten og Finn.no, vil følge ekstra godt med under prisutdelingen. Samtidig har One Call to mulige vinnerbilletter med sine to Sølvfisk-vinnere laget av Morgenstern.

Seks reklamebyråer kjemper om Gullfisken 2020. Dinamo, Try, Anorak og fjorårets vinner Kitchen har alle ett lodd hver i finalen, men det er to andre byråer som har dominert Sølvfisken 2020. Både Morgenstern og Pol har hele fire potensielle vinnerfilmer hver.

- Blir vanskelig å slå
Morgenstern-rådgiver Eirik Mikalsen er godt fornøyd med å sitte med fire potensielle vinnerlodd.

- Ville vært moro med én, fire er nesten bare rart, sier Mikalsen til Kampanje.

- Hvilken av filmene er din egen favoritt?

- Litt kleint å utrope en intern favoritt, men nazi-tøys er alltid gøy. Setter derfor en halv Amigo på Storytel, sier Mikaelsen.

På spørsmål om hvilken reklamefilm Mikaelsen tror det blir vanskelig å slå for å stikke av med Gullfisken, trekker Morgenstern-rådgiveren frem Dinamos film laget for Kreftforeningen.

- Dinamos film for Kreftforeningen håper jeg blir vanskelig å slå. Jeg er ikke spesielt lettrørt, men der var det jammen ikke langt unna. Organisasjoner pleier å komme godt ut av Gullfisken, noe som er helt topp, sier Mikaelsen.

Ny rekord for Pol
Hos Pol, det andre byrået med fire Sølvfisker i 2020, er daglig leder Kjetil Botten Skogly både glad og stolt over fjorårets kreative arbeid.

- Som leder av Pol, som har som ambisjon om å være norges beste kreative byrå, så er det en utrolig fjær i hatten. Vi er kjempeglade for det, og det er ny rekord for oss, så det er helt fantastisk, sier Skogly til Kampanje.

- Det er også gøy fordi vi vinner Sølvfisker med flere kreative team, og ulike kunder. Vi vinner med tre ulike kreative team og for fire vidt forskjellige kunder, Kondomeriet, Posten, Norsk Tipping og Redd Barna. Så det er fantastisk for oss og også kunne vise en sånn type kreativ bredde som vi har klart å få til der, fortsetter Skogly.

Pol-sjefen vil ikke røpe om han har noen intern favoritt blant de nominerte, men på spørsmål om han har noen favoritt hvis en fjerner de fire Pol-filmene svarer Skogly «Penneflørt».

- «Penneflørt» fra Morgenstern og Finn er vel min personlige favoritt, og den jeg håper kommer på femte plass, sier Skogly og ler.

Her er alle tolv filmene som kan vinne Gullfisken 2020, presentert etter måneden de vant Sølvfisk:

Januar: Pol for Kondomeriet


Februar: Morgenstern for Finn.no


Mars:
Dinamo for Kreftforeningen


April:
Try for Telia


Mai:
Morgenstern for OneCall


Juni:
Morgenstern for OneCall


Juli:
Morgenstern for Storytell


August:
Statkraft for Kitchen


September:
Anorak for Kirkens BymisjonOktober:
Pol for Norsk Tipping


November:
Pol for Redd Barna


Desember:
Pol for Posten