Det har vært et begivenhetsrikt halvår for de ansatte i Cloud Media Service. I august 2020 kjøpte Story House Egmont 50 prosent av aksjene i selskapet, mens de ansatte kjøpte den resterende halvparten. På tampen av 2020 skrev Kampanje om at selskapet har hatt positiv resultatvekst hver måned det siste halvåret. Nå går selskapet altså inn i 2021 med nytt navn.

Navnet Cloud Media Service er historie, og erstattes av Core Content. 

- Vi har alltid hatt som mål å levere treffsikkert innhold, og det siste halvåret har vi jobbet med å tydeliggjøre posisjonen vår som et contentbyrå med fokus på innsikt. Vi ønsker nettopp å treffe kjernen når vi tilnærmer oss kunder, oppgaver, strategier og uttak. Det betyr å forstå kjernen i kundenes forretning og kjernen av innsikten som trengs for å lykkes, sier daglig leder i Core Content, Berit Wattne i en melding. 

Ny profil og nytt kundetilfang
Med det nye navnet lanserer også Core Content en ny visuell profil. Art director i selskapet, Kristian Dalen, begynte på jobben med den nye profilen i august. Ny fargepalett, nye fonter og nytt design på alt fra nettsider til presentasjoner, er nå rullet ut.

- Selv om vi har nytt navn og nytt utseende, lever vi fortsatt etter vår visjon «Vi gjør deg god». Vi strekker oss fortsatt litt ekstra for å gjøre kundene våre enda bedre ved å hjelpe dem med å treffe blink gjennom innsikt, innhold eller med performance, sier Wattne.

Det siste halvåret har flere nye kunder kommet til Core Content. De har i lang tid hatt samarbeid med blant annet Intersport, Kirkens Bymisjon, Folkehøyskolen, Wallmans og Gullfunn. Nå har Story House Egmont, Mill, Fredrikstad Næringsforening, Life og VitalKost også valgt Core Content som samarbeidspartner.

- En gjeng med skarpe hoder
Wattne forteller at Core Content ligger an til å levere resultater langt over forventning for andre halvår av 2020.

- Det er imponerende, og et sikkert tegn på at vi sammen tok et riktig valg om hvem vi skal være, og ikke være, i fremtiden, sier Wattne.

Hun mener Core Content har en sterk kultur, og at i kjernen av alle gode virksomheter, er det nettopp en sterk kultur som er avgjørende.

- En sterk kultur er selve fundamentet alt bygger på, og en helt avgjørende faktor for å lykkes. For å etablere, og beholde, en god kultur på arbeidsplassen, er gjensidig tillit en grunnleggende verdi. Med trivsel og gjensidig tillit, skapes det en kultur der det er mulig å vokse, og lov å feile. I tillegg til å ha en gjeng med skarpe hoder med på laget, er dette en av årsakene til at vi lykkes, sier hun. 

- Vi er selvsagt også veldig stolte av å være en del av Story House Egmont, og ser lyst på 2021, avslutter Wattne. 

Les også: Vraker Egmont Publishing-navnet - dette skal mediehuset hete nå