Navn: Thorbjørn Ruud

Stilling: Art Director / Founding Partner Pol

Alder: 46

- Du leder Kampanjes Fantasy-liga, har du hele Pol-kontoret i ryggen? Og får du dispensasjon fra jobb for å bringe pokalen hjem? 

- Takk for det. Det er mange ivrige Fantasy-spillere på Pol, og jeg tror samtlige er keene på å sklitakle meg ned fra tronen. Jeg foreslo for Kjetil Skogly (daglig leder) at vi skulle starte traffic på fredager med å sette laget inn mot helgens Premier League-kamper, men han har ikke besvart henvendelsen min.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Jeg kommer opprinnelig fra en overmøblert ribbe-familie, og min fru (Janne Brenda Lysø) fra et pinnekjøtt-hjem. Som har resultert i at vi kjører pose og sekk på juleaften, og så spiser vi sherry-pudding til dessert og vi drikker opp sherry´en som blir til overs.

- Hva er ditt personlige høydepunkt fra medie- og kommunikasjonsåret 2020?

- Å se innsatsen til alle medarbeiderne i Pol som ble lagt ned i dette kronglete året. Det var vakkert!

- Hva var den beste og den verste tv-serien du brukte tid på i år?

- Den mørke humoren og det Tarantino-inspirerte universet i «The Good Lord Bird», var et høydepunkt. Og den kjedeligste tv-serien var Eliteserien. Engelsk fotball trumfer norsk.

- Hva er årets kommunikasjonstabbe?

- Vel, jeg kan i hvert fall si at de som mener at «All PR er god PR», har fått noe å bryne seg på.

- Hva er det første du vil gjøre når koronakrisen er over, som du ikke kan gjøre nå?

- Der må jeg sitere Johan Golden på Nytt på Nytt: «Det er så mye innstengt Syden i det norske folk nå, og alt skal ut i det krisa er over».

- Ble du overrasket over mangfoldsdebatten som eksploderte i sommer?

- Nei, det kom virkelig ikke som en overraskelse. Den kom lovlig sent, men godt. Nå gjenstår det å holde det høyt på agendaen selv om tematikken har gått fra overskrifter til brødtekst i bransjepressen.

- Sist gang ble det bompengeopprør og ulv, men hvilken sak tror du vil definere valgkampen neste høst?

- Her må jeg skyte fra hofta. Tipper retten til å få reise til Syden uten vaksinekort og gjenåpning av singelkøen i skianleggene.

- NRK og serieskaperne har fått så hatten passer etter sin omgang med historien i «Atlantic Crossing», men var det innafor eller utafor å gjøre kronprinsesse Märtha til spesialagent i det hvite hus?

- Jeg har ikke sett serien, så dette har gått meg hus forbi. Har nok vært for opptatt av kapteinsvalget inn mot neste Fantasy Premier League runde dessverre.

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2020 kommer du til å huske best?

- Det må bli snappen jeg tok av fattern som klippet plenen i hagen vår i sommer, og jeg tenkte: Nå ser jeg meg selv i fremtiden og at jeg kommer til å lande fint.

Ruuds bilde 980 1380.jpg