I februar lanserte Burger King det som kanskje vil bli stående som årets mest oppsiktsvekkende reklamekampanje der de stolt viste frem bilder av en Whopper fullstendig dekket i mugg. Budskapet er at burgerkjeden nå fjerner alle kunstige konserveringsmidler fra burgermenyen sin, noe som gjør at hamburgeren vil mugne over tid.

Nå har juryen i reklamekonkurransen Epica bestemt at jobben er så god at den fortjener Grand Prix i kategoriene film, print og PR. Bak kampanjen står Ogilvy-eide David Miami, Publicis og det svenske byrået Ingo.

- Å vinne en Grand Prix i film er alltid veldig vanskelig og det er helt utrolig å vinne denne. Vi jobbet veldig hardt med denne kampanjen, men dette gjør det verdt det, sier kreativ leder i Ingo, Björn Ståhl, som tok imot filmprisen.

Han har tidligere fortalt til Adweek at det ligger overraskende mye arbeid bak å få den perfekte muggveksten.

- Mugg vokser på veldig uforutsigbare måter. Vi måtte jobbe i mange måneder med ulike prøver for å kunne vise skjønnheten av noe som vanligvis oppfattes som uønskelig.

I tillegg til tre Grand Prix, har «Moldy Whopper» vunnet tre gull i Epica.

Les også: Burger Kings muggburger vekker oppsikt i bransjen: - Bryter med alle regler

Det ble ingen Grand Prix for noen norske jobber i Epica i år. De norske byråene står dermed igjen med ti vinnerjobber, med Try og Pol som de eneste gullvinnerne.

Les mer: Helsprø Rema 1000-nisse til topps i Epica - gull til Try og Pol

Her er alle årets Grand Prix-vinnere:

  • Responsibility: «Through Your Eyes», INCUCAI x Sony Music, Wunderman Thompson Buenos Aires
  • PR: «The Moldy Whopper», Burger King, INGO Stockholm/David Miami/Publicis
  • Design: «Heinz Ketchup Puzzle», Rethink, Canada
  • Digital: «Swipe Night», Tinder, 72andSunny Los Angeles
  • Print: «The Moldy Whopper», Burger King, INGO Stockholm/David Miami/Publicis
  • Film: «The Moldy Whopper», Burger King, INGO Stockholm/David Miami/Publicis

Epica er en kreativ pris som skiller seg fra andre priser ved at juryen utelukkende består av journalister som til daglig dekker reklame og markedsføring. Kampanje har vært representert i Epica-juryen, men vi har ikke vurdert de norske bidragene.