Mange har et nært forhold til H.C. Andersens «Piken med svovelstikkene», den sørgelige julenovellen om jenta som til slutt fryser ihjel. Under årets juledugnad har organisasjonen satt seg som mål å varme 100.000 barn før jul. Med seg på laget for å nå målet har de Pol, som står bak reklamekampanjen.

- Redd Barna har julekampanje hvert år. De siste 3 årene har vi invitert til juledugnad for å varme barn før jul. Det er veldig mange organisasjoner som er avhengig av folks giverglede i denne perioden. For å nå målsetningen vår, må vi skille oss ut og fornye oss. Uten å miste fordelen ved gjenkjenning og kontinuitet, sier Linn Clausen, ansvarlig hos Redd Barna. 

Clausen forklarer at inntektene Redd Barna får inn til jul, skal bidra til varme klær, pledd og sko til barn som fryser. 

-  Men vi skal også gi varme og trygghet på andre måter. Mat, helsehjelp, og beskyttelse og skolegang skal sørge for en varm og trygg fremtid. Derfor er alle bidrag til denne kampanjen så viktig for de mest sårbare barna, sier hun. 

Økt giverglede fra i fjor
Reklamekampanjen sendes på TV og i sosiale medier. I sosiale medier kan man selv velge om man vil endre slutten på historien, ved å betale summen hver enkelt gave koster. Tilbake får man en håpefull avslutning basert på valget man akkurat har tatt. 

- Det kan se ut som at kampanjen treffer en nerve hos folk. Juledugnaden til Redd Barna har i november samlet inn 35 prosent mer i webinntekter, enn på samme tid i fjor, sier Clausen.

Rikke Sofie Jacobsen, Anette Bellika Finnanger og Sara Marie Hødnebø i Pol-teamet, sier at de håper givergleden ikke er kortvarig, men at folk vil gi helt frem til jul. 

- Dette er jo en viktig kampanje, som vi er glade for å kunne bidra til, så vi er nok vel så opptatt av å samle inn mye penger som Redd Barna er. For selv om mange av oss føler vi er inne i en vanskelig tid, er det uendelig mye verre for andre. Vi må ta vare på hverandre og hjelpe de som mangler alt, sier de videre. 

Reklamekampanjen er laget av Fantefilm, med Marius Holst på regi.