Too Good To Go jobber med å forhindre at mat som kan spises, kastes. Denne høsten har de, ved hjelp av reklamebyåret Morgenstern, gått kreativt til verks for å bekjempe matsvinn.

Sammen med reklamebyrået Morgenstern har Too Good To Go bedt Nidar om å dele på «punkterte Stratos» og andre produkter med skjønnhetsfeil for at det ikke skal ende opp som matsvinn. 

Det kreative teamet bak, Ester Hjellum og Jørgen Bøhle Bakke i Morgenstern, har prøvd å fange Nidars oppmerksomhet på en utendørsflate foran Orklas Skøyen-kontor, og hengt opp et «trusselbrev» utenfor Nidar-fabrikken i Trondheim. 

- Stuntet er en del av en frierferd for Too Good To Go som begynte da vi spurte Slottskjøkkenet om kake til overs etter Prinsens konfirmasjon på en helsides annonse i VG. Også den tok av i sosiale medier. Og bare vent, vi har flere forespørsler vi gleder oss til å få ut, sier Bøhle Bakke i Morgenstern.

- Ekstra gøy å spørre Nidar
Nidar-stuntet resulterte i en aksjon der 1800 varer med skjønnhetsfeil ble reddet fra å ende som matsvinn. Stuntet fikk også mye oppmerksomhet i sosiale medier, med 14.000 likes på Instagram og Facebook.

- Vi har 1,2 millioner brukere som er klare til å legge ut på redningsaksjon for at mat ikke skal kastes. Alle elsker jo sjokolade, så det var ekstra gøy å spørre Nidar om de hadde noen restvarer som av en eller annen grunn ikke kan selges på vanlig måte, sier Annika Asté, markedssjef i Too Good To Go.

Orkla: - Fin mulighet 
Bærekraftansvarlig i Orkla Confectionery & Snacks, Stine Alvestad, forteller at de var glade for å blant annet kunne selge Laban-poser som skulle ha kvinner og menn, men som hadde en overvekt av menn og Nidar Melkesjokolade i gammelt design og marsipan med vektavvik (for slanke julegriser).

- Det var gøy å planlegge denne redningsaksjonen med Too Good To Go. Nidar gjør allerede mye for å redusere svinn, men dette ga oss en fin mulighet til å invitere vanlige forbrukere inn i bærekraftarbeidet vårt, sier Alvestad.

Reklame-stuntet vekket også interessen til flere potensielle samarbeidspartnere sier markedssjefen i Too Good To Go. 

- Vi har fått henvendelser fra flere matprodusenter som er interessert i et samarbeid, fordi de har sett hva vi gjorde med Nidar. Det er ikke bare i butikk og hos forbruker det oppstår svinn. Problemet skjer også i industrien, og derfor vil vi gjerne samarbeide med flere produsenter. Vi jobber allerede tett med blant annet Nortura, og ser på nye muligheter gjennom et medlemskap i Dagligvareleverandørenes forening (DLF) sier Asté.