Da koronapandemien rammet Norge i vår så innholdsbyrået NewsLab, som mange andre, at flere kunder kuttet i markedsbudsjettene og inntektene falt. Som Kampanje skrev i juni så byrået seg nødt til å både permittere ansatte og kutte i lønn.
 
- Vi ønsket å finne en solidarisk løsning. Selv om vi måtte permittere fem ansatte 40 prosent, bestemte vi oss for å foreta et kollektivt lønnskutt framfor å permittere flere, forteller Kristiane Roe Hammer, daglig leder i NewsLab.
 
I april ble lønnskuttene fordelt slik at daglig leder tok 50 prosent, ledelsen 30 prosent og resten av de ansatte 15 prosent. Måneden etter halverte de kuttene.
 
I juni skrev Kampanje at de ansatte skulle få tilbake for lønnskuttene, dersom byrået unngikk røde tall. Nå er fasiten for 2020 klar: NewsLab har gått med overskudd, og de ansatte vil få pengene sine før jul.
 
- Vi synes det er en fin og naturlig gest å betale de ansatte tilbake disse pengene- De har arbeidet veldig hardt et år som har vært tungt for alle, og det er de som skal ha æren for at selskapet går bra, sier styreleder Lars Eirik Eide.
 
Eide forteller at byrået naturlig nok ikke møter målene styret satte ved starten av året, men at det ser ut til at årets overskudd ender på nivå med fjoråret, til tross for pandemien.
 
- At vi ender 2020 med svarte tall, og med god margin, synes jeg rett og slett er veldig imponerende. Det så ikke fullt så lovende ut før sommeren, innrømmer han.
 
Fikk nye oppdrag
I høst, mens Hammer har hatt foreldrepermisjon, har Linn Isaksen fungert som daglig leder. Hun forteller at de har jobbet veldig hardt både med nye og eksisterende kunder.
 
- I høst har vi blant annet vunnet et anbud med Universitetet i Oslo, vi jobber med Telenor på stadig flere områder, og lager fantastisk innhold for oppdragsgivere som Visit Norway, Storebrand og Digital Norway, forteller hun og legger til:
 
- Flere av kundene ga oss nye oppdrag for å hjelpe oss litt i perioden det var som tyngst, og det er vi veldig takknemlige for.
 
- Klare for å brette opp ermene
Ifølge Isaksen har NewsLab brukt høsten til å videreutvikle tjenestene selskapet tilbyr, blant annet med direktestrømming.
 
- Dette har mange kunder hatt behov for, og satt pris på at vi har kunnet levere, sier hun.
 
Videre forteller hun at de ansatte i byrået er slitne etter et tøft år, hovedsakelig på hjemmekontor, men at hun er stolt av både jobben de har gjort og av styrets beslutning. Hun priser samholdet i NewsLab.
 
- Jeg tror en slik tilbakebetaling bidrar til å styrke dette ytterligere. Når det nye året kommer er vi klare for å brette opp ermene og bruke det vi har lært i 2020 til å angripe det som forhåpentligvis blir et litt mer forutsigbart år, både for oss og for kundene våre, avslutter hun.