Reklameprisen Eurobest, som drives av samme organisasjon som står bak Cannes Lions, er klar med shortlistene til årets pris. Norske byråer har til sammen sikret seg 11 shortlist-plasseringer. Det er en betydelig nedgang fra fjorårets 25.

Anorak har sikret seg fem nominasjoner totalt, inkludert fire filmnominasjoner, både for Kirkens Bymisjon og for organisasjonen Av-Og-Til. For sistnevnte har de i tillegg sikret seg en nominasjon i kategorien Health Care.

- Det er jo inspirerende og motiverende å følge opp suksessen fra 2019 hvor vi ble kåret til Norwegian Agency of the Year. Nå er det jo lang vei fra nominasjon til metall, men det er hyggelig å konstatere at vi følger opp den sterke innsatsen fra 2019 med fem av elleve norske nominasjoner til Anorak, sier byråsjef Torgeir Vierdal.

Byrået kan blant annet belønnes for filmen «Lifehacks - hvordan få mer ut av mindre» som de har laget for Kirkens Bymisjon.

Se den her (saken fortsetter):

Fire vinnersjanser for Per Høj
Per Høj har sikret seg fire nominasjoner, to av dem for SOS Barnebyer og to for Helsedirektoratet. Alle nominasjonene er i filmkategorien.

- Det er veldig moro. Eurobest er en av de få internasjonale konkurransene som vi prioriterer, for det blir jo ganske dyrt om vi skal sende inn til alle, sier kreativ leder, Øyvind Waage i Per Høj.

Byrået kan blant annet vinne for jobben de har gjort for Helsedirektoratet med nettstedet Detfinneshjelp.no og kampanjefilmene som henvender seg mot voksne som er seksuelt tiltrukket av barn.

De kan også vinne for filmen «Problemløserne» for SOS Barnebyer som du kan se under (saken fortsetter).

Les mer: - Den mest komplekse tematikken vi har jobbet med

To nominasjoner til Pol
De to siste nominasjonene er det Pol som sikrer seg i kategoriene Innovation og Entertainment for henholdsvis Bergans og Posten.

Pol kan sikre seg innovasjonspris for jobben «The Collection of Tomorrow» som de har gjort for Bergans. 

Mens de norske byråene må klare seg med betydelig færre nominasjoner enn i fjor, utpeker Sverige seg som landet med flest vinnersjanser totalt.

Øyvind Waage tror det er koronakrisen som bremser de norske byråene i konkurransen.

- Det tror jeg, samtidig som det er litt rart at det skal ramme Norge så mye hardere enn Sverige. Det kan være en liten pekepinn på at vi må skjerpe oss i forhold til svenskene, sier han.

Vinnerne offentliggjøres 7. desember.

Se alle nominasjonene her.