Det er like interessant hver gang Håvard Ose presenterer nye tall fra sitt reklamebarometer. Denne gangen er det Vipps egen lanseringsfilm for deres mobilabonnement som ikke overraskende får lavest score.

Les også: Vipps bommer på første forsøk i Reklamebørsen - Telenor treffer blink

Når undersøkelsen til Håvard Ose viser en høy dislike til Vipps-filmen er ikke det veldig overraskende. Jeg tror publikum ikke liker den fordi de ikke forstår den.

Filmen kommuniserer verken kategorien mobiltelefoni eller merkevaren Vipps. Det Vipps skulle ha kommunisert er mobiltelefoni på Vipps-måten. De sier jo selv at det skal være mindre knot. Når jeg går inn og leser om tjenesten til Vipps på mobiltelefoni ser det fantastisk ut; Telenor-dekning, evig roll-over og maks av det ene og det andre. Når produktet fremstår så enkelt på nettsiden er det synd dette ikke kommuniseres tydelig.

Kommunikasjonsutfordringen for Vipps med denne lanseringen, er at de lanserer et produkt langt utenfor Vipps’ kjerne. Innen mobiltelefoni kjenner vi Telenor, Telia, Talkmore og OneCall osv., men nå er det altså en aktør som er kjent for noe helt annet – betalingsløsninger – som skal inn i denne kategorien.

Når Vipps uttaler at de lager en sær film, der de ønsker å skille seg ut fra kategorien, blir dette en skivebom allerede på strategitegnebrettet før reklamen er utviklet.

Kommunikasjonsoppgaven er å fortelle markedet at Vipps, som er kjent for en ting, nå leverer noe helt annet.

Vipps skal levere forenkling – men ender opp med å forvirre og komplisere.