PR-byrået Trigger Oslo og Energi Norge går i disse dager på lufta med en ny kampanje. Målet er ikke mindre enn å lansere «VM i fornybar energi». 

- Vi har som mål at Norge skal bli verdens første samfunn som kun går på fornybar energi. Foreløpig er vi bare halvveis, og derfor trenger vi hjelp fra hele befolkningen, sier kommunikasjonsdirektør i Energi Norge, Christina Søgård.

Kampanjen skal først og fremst mobilisere folk og få næringslivet til å bidra i mesterskapet, og til å heie frem nye løsninger forteller Energi Norge.

- Vi tror vi har funnet et langsiktig og spennende kommunikasjonskonsept der vi vil bygge et landslag med alle heltene som jobber for en fornybar fremtid, sier Søgård.

Hegeberg med på laget
I sentrum av den nye kampanjen står Lyon-spiller Ada Hegeberg.

- Jeg har alltid vært fascinert av hvordan vi bruker fjellene og fossene våre til å skape grønn og fornybar energi, og hvordan dette har bidratt til utvikling over hele landet. En bærekraftig fremtid er vår generasjons viktigste mål, og jeg ønsker å være en del av dette laget. Energi Norges initiativ inspirerer oss til å konkurrere og kjempe på alle nivåer, og det er det jeg liker med denne kampanjen, sier Hegerberg.

Se kampanjefilmen her:


«FIFA-ranking» for fornybar energi

Ifølge en fersk utgave av Energi Norge-rapporten Fornybarometeret, kommer 51 prosent av energibruken i Norge fra fornybare kilder. Nå jobbes det også med å samle inn tilsvarende tall for andre land, slik at mesterskapet får en slags «FIFA-ranking» for fornybar energi.

- Vi vil utfordre hele befolkningen til å være med på landslaget. Det kan de blant annet gjøre ved å gjennomføre en uhøytidelig test på om man er klar for landslaget, og få tips for en mer klimavennlig hverdag. Vi vil også løfte frem historier om hvordan folk og bedrifter bidrar i veien mot VM, sier kommunikasjonsdirektøren i Energi Norge.

- Vår tids kanskje viktigste konkurranse
Det er Trigger Oslo som står bak den nye kampanjen. Magdalena Kamøy har vært kreativt ansvarlig for kampanjen sammen med Hanna Sætre.

- Energi Norge sin visjon om å gjøre Norge til verdens første fullelektriske samfunn har satt lista høyt for oss. Ved å lansere VM i fornybar energi inviterer vi verden til vår tids kanskje viktigste konkurranse. Vi bruker virkemidlene kjent fra idretten for å vekke konkurranseinstinktet og få folk med på laget – både i Norge og i utlandet, sier Kamøy i Trigger.

Oslo Assmebly har laget kampanjefilmen med Lars Tovik på regi og Jannecke Nordskog som produsent, og Johan Fredrik Bødtker på foto.