Frederik Horn har jobbet med rådgivningsselskapet TheVIT siden mai 2019 og da han startet Horn & Co var dette en av kundene som raskt meldte overgang til det nye byrået.

De sikter seg inn mot de mange bedriftene som opplever økonomisk rådgivning, regnskap og tall som et nødvendig onde og litt lite tilgjengelig og komplisert.

Med TheVIT Forklarer skal rådgivningsselskapet gi disse selskapene en rask innføring i hva forskjellige sentrale funksjoner og fagområder innen økonomi gjør og hvorfor de er viktige.

- Mange små og mellomstore bedrifter starter gjerne opp med en eller flere gründere som er sterke innen et fagfelt. For eksempel transport, reise, mat eller reklame for den saks skyld, sier Frederik Horn i Horn & Co.

- Men kompetansen rundt økonomi og økonomistyring er ofte mangelfull. Når du innser at du trenger hjelp er det i tillegg vanskelig å forstå hva de forskjellige rollene gjør. Resultatet er gjerne at du velger å gjøre det meste selv. Det er bakgrunnen for kampanjen, fortsetter han.

Horn & Co ble startet i januar i år av Frederik Horn, som er tidligere byråleder i Verdens Sterkeste Mann og Ernö, i tillegg til JCP. Co-delen av byrånavnet består i denne sammenheng av produksjonsselskapet Willy Nikkers, som har bearbeidet og produsert ideen bak den nye kampanjen til TheVIT.

Christian Søgaard har vært regissør på prosjektet.

 - Det er veldig gøy å få lage filmer som har tatt utgangspunktet i genren «forklaringsfilm», men som tør å gjøre noe litt annerledes. Slik filmene har blitt er de langt mer lekene enn resten av kategorien og de får frem budskapet på en enkel måte, forteller Christian Søgaard.

Det er State ved Finn Christian Stoveland som har stått for grafikken.

- Vi er svært fornøyde med de nye filmene, sier Christian Martinsen, partner i TheVIT.

- De får godt frem noen av de kompetanseområdene vi dekker, og jeg håper ledere i små og mellomstore selskaper ser verdien av god støtte på økonomifeltet. I tillegg er det gøy å se hvordan kolleger briljerer foran kamera, til tross for at de ikke er vant med settingen.

Se en av filmene under og flere her: