Midt i koronakrisen – med alle ekstra vanskeligheter det medfører for en større produksjon – utfordret Porsche regissøren Joon Brandt til å lage sin første store bilreklame for deres nye, elektriske Porsche Taycan.

Se Porsches nye reklamefilm, som både lanseres i digitale medier og som reklamefilm på TV 2, nederst i saken. 

- Det er klart det er stas å få så stor tillit og å få leke med en så fantastisk bil. Selv om fallhøyden føles ekstra stor med en så profilert kunde, sier Brandt i en pressemelding. 

- Vi trengte en regissør med et eget øye for det visuelle, samtidig som vi ønsket å fortelle en historie. Det var noe med kombinasjonen av det ambisiøse produksjonsnivået, og idéen som traff både på følelse og symbolikk som gjorde at vi valgte Joon Brandt som regissør denne gangen, sier Steffen Westbye, markedsdirektør i Porsche.

- Representerer fremtiden for Porsche
Ifølge Porsche har de valgt navnet «Taycan» på grunn av betydningen av ordet og henvisningen til hester. Navnet er satt sammen av to orginalt tyrkiske ord, med opphav i Tyrkias stolte hestetradisjon. 

- Det kan være frustrerende å jobbe med dyr, som i praksis gjør akkurat som de vil - men det ble jo noen majestetiske scener til slutt, sier Brandt. 

Westbye sier at det nok var flere av de mer garva bilentusiastene som rynket på nesen da de slapp nyheten om deres første helelektriske sportsbil - men at de ser at også skikkelige bilentusiaster kjøper Taycan. 

- Taycan representerer på mange måter fremtiden for Porsche, og her opplever vi at reklamefilmen forteller en fengende historie om generasjonsskifte, i tillegg til en interessant visuell representasjon av hvor navnet til bilen stammer fra, sier han. 

Har hatt lite norskt reklameinnhold
Westbye sier at det historisk sett ikke har blitt produsert mye reklameinnhold for Porsche i Norge.

- Det er heller ikke så ofte man ser helnorske bilreklamer som både er visuelt gripende, men også forteller en god historie, sier han. 

Ifølge Westbye er filmen skutt i det beste Norge har å by på av både åpne veier gjennom fjellheimen og moderne arkitektur i Barcode i Oslo. Utfordringen for teamet skal ha vært å både vise bilen og omgivelsene fra sin beste side.

- Det viktigste for meg, har hele tiden vært å tas vare på verdiene til Porsche, og så fortelle en historie om veien videre, sier Brandt.

Reklamefilmen er produsert av High and Low, mens Kristoffer Grindheim og Motion Air står for foto. Klippingen er utført av Uhørt, mens Goldbox / Imagine a Theory står for animasjonen. Lydarbeidet er utført av Sølve Amundsen, og filmens store stjerne er skuespilleren Champagne.