Obs er i gang med en ny influencer-kampanje, men denne gangen er det en litt annen type influencere som stormarkedskjeden har valgt: Det er nemlig ikke de sedvanlige influencerne som dukker opp, men kjæledyr eller «pelsfluencere» som Obs og mediebyrået PHD har valgt å kalle dem. Planen er at kjæledyrene selv skal henvende seg til målgruppen.

 - I utarbeidelsen av denne kampanjen kom ideen om å la dyrene selv få fortelle nordmenn om vår nye satsning på kjæledyr. Riktignok med en stor dose ironisk distanse. Vi har tatt influencer-verden litt på kornet gjennom å kalle dyrene for pelsfluencere. Dette tror vi absolutt vil engasjere målgruppen av landets dyreelskere, sier Stine Sjølie, markedssjef i Obs.

I første fase av kampanjen gikk Obs ut i sosiale medier, deriblant en rekke hunde- og kattegrupper på Facebook, for å fortelle om jakten på sine nye «pelsfluencere». Obs forteller at flere dyreeiere har meldt på sine egne kjæledyr.

- Det er gøy at målgruppen engasjerer seg i så stor grad. Faktisk har over 6.000 nominert sine egne dyr gjennom å dele bilder under postene. Det høye engasjementet øker helt klart sannsynligheten for at budskapet om at Obs har et rikt utvalg for de firbente fester seg, sier Hilde Karlsen Talmo, digital merkevaresjef i Obs.

PHD og Fuse står bak
Målgruppen til Obs som Talmo referer til er barnefamilier.

- Over halvparten av barnefamiliene i Norge har enten hund eller katt i husholdningen, og dette er sånn sett en unik mulighet til å appellere til denne målgruppen, legger Sjølie til.

Bak kampanjen står PHD og Fuse. Christoffer Nergård, rådgiver for Obs i PHD, sier mange kjæledyreiere elsker å dele innhold av sine egne kjæledyr.

- Mange har til og med opprettet egne Instagram-profiler for sin hund eller katt, som jo er veldig morsomt. Nå starter neste fase av kampanjen der vi sammen med våre nye venner skal lage masse underholdende innhold for å engasjere målgruppen videre både i Obs sin kanaler, men også i profilenes egne kanaler, sier Nergård.

Marius Ramdahl, daglig leder i Fuse har ledet arbeidet med å sette sammen uttaket.

- Det finnes nok flere eksempler på at man har brukt dyr i kampanjer, men ikke med en slik systematisk tilnærming, og som engasjerer i så stor grad, sier Ramdahl.