Norad slipper nå en ny digital kampanje med bærekraftsmålene i fokus. I sentrum for den nye kampanjen, kalt  «Verdens viktigste mål», er en reklamefilm og en test hvor du kan finne ut hvilket av bærekraftsmålene som er viktigst for deg.

Norad beskriver den nye kampanen som en enkel og koronavennlig måte for befolkningen å lære mer om bærekraftsmålene og fortleler at mange er for bærekraftig utvikling, uten og egentlig vite hva bærekraftsmålene er. Hittil har over 20.000 tatt testen.

Her kan du se kampanjefilmen.


- Vår tids viktigste mål
Målet med kampanjen skal være å pirre nysgjerrigheten, samt gjøre informasjon om bærekraftsmålene lett tilgjengelig.  

- Bærekraftsmålene er vår tids viktigste mål, og for at vi skal nå dem trenger vi å øke kunnskapen om hva de handler om. Gjennom testen håper vi at vi gjør bærekraftsmålene mer tilgjengelige for befolkningen og at det oppleves som en enkel og morsom måte å bli litt klokere på hva bærekraftsmålene egentlig handler om, sier prosjektleder Marte Lid i Norad. 

Gambit H+K har sammen med Norad laget innholdet i kampanjen, med kreatørene Karen Brynildsen og Morten Lervaag Jacobsen. Netlife har laget den tekniske løsningen og Oslo Assembly har produsert filmen.

Vil nå hele Norge
Norad har siden 2016 hatt i oppdrag fra Stortinget om å øke engasjementet og kunnskapen om bærekraftsmålene. Målgruppen for kampanjen er dermed hele Norges befolkning.  

- Covid-19 gjorde at vi måtte tenke nytt rundt hvordan vi skal nå fram til hele befolkningen med relevant informasjon om bærekraftsmålene. Vi er veldig fornøyde med konseptet Gambit H+K kom opp med, og løsningen de har utviklet sammen med Netlife, Oslo Assembly og Opinion. Nå håper vi mange vil ta testen å finne ut av hvilket bærekraftsmål som står dem nærmest, sier Lid.  

Kampanjefilmen, produsert av Jannecke Nordskog med Birgit Solhaug på regi, skal nå gå i sosiale medier.