Kors på halsen går nå på lufta med en ny kampanje rettet mot barn og unge. Kampanjen består av fire lengre og fire korte filmer som på hver sin måte har som mål om å senke terskelen for at barn og unge skal ta kontakt med Røde Kors sin samtaletjeneste. 

Kors på halsen er Røde Kors sitt nasjonale samtaletilbud for alle opp til 18 år, hvor frivillige i Røde Kors lytter til og snakker med barn og ungdom.

- En utfordring
- En utfordring vi har er at mange unge tror de kun kan kontakte oss for å snakke om store og vanskelige problemer. Sannheten er at man kan snakke med oss om absolutt alt. Fra usikkerhet, kjipe venner, herlig forelskelse eller om man bare trenger noen å snakke, sier leder hos Kors på halsen, Nelli Kongshaug.

Det er reklamebyrået JCP Prad som står bak den nye kampanjen.

- Korona preger alles hverdag, men oppi alle regler og nedstengninger kan det være fort gjort å glemme at livet fortsetter. 1 av 6 ungdommer hadde ingen å snakke med før korona. Når samfunnet stenger ned får alle færre å snakke med, og dette kan oppleves vanskelig, spesielt for de unge, sier rådgiver Lars Eia Kirkholm hos reklamebyrået JCP Prad.

Her kan du se en av de nye filmene:


- Norge er heldige

- I og med at Kors på halsen ønsket å fortelle at man kan prate med dem om alt, uansett hvor man er, ønsket vi å vise tjenesten frem som noe fysisk, sier kreatørene Øivind, Angelica og Helge i JCP Prad.

- Kors på halsen er et utrolig godt og viktig samtaletilbud for barn og unge, og de er gjennomført fine folk. I filmene brukte vi ekte historier og ekte mennesker som jobber hos Kors på halsen til vanlig, og ble blåst i bakken av hvor omtenksomme og lydhøre de er. Norge er heldige som har en slik tjeneste, spesielt nå, fortsetter kreatørene.

One Big Happy Family har stått for filmproduksjonen med Susanne Falkum Løvik på regi.

Les også: Røde Kors bruker Tiktok for å lære barn koronavett