I sommer presenterte den nye energiganten Hafslund Nett og Eidsiva Nett sin nye identitet Elvia, et navn som skal betegne en «elektrisk vei». Nå ruller de ut pilot for ny nettleie, og lar 10.000 kunder teste to nye modeller for nettleie.
 
- Alle nordmenn vil om kort tid måtte forholde seg til nye prismodeller. Derfor er vi helt avhengig av å fange oppmerksomheten deres, sier ansvarlig for kundekommunikasjon i Elvia, Lene Ljødal.
 
Ljødal forteller at de gikk fra å være to selskapere som var litt «av», har de blitt ett selskap som ønsker å være «på» i kommunikasjonen med 900.000 husstander og 1,8 millioner kunder.
 
- Vi skal dyrke dialog, ikke monolog, og søke åpenhet i møte med kundene våre, sier hun.
 
Videre forteller hun at kraftbransjen er utfordrende å forstå for kundene, ikke minst på grunn av at selskapene ikke velger nettleverandør selv og tar strømleveransen som en selvfølge. Det blir ikke enklere i løpet av 2021, mener hun, når Reguleringsmyndigheten for energi (RME) har bestemt at nettselskapene må innføre nye prismodeller. For å være i forkant er 10.000 Elvia-kunder plukket ut til å teste fremtidens nettleie allerede nå.
 
Se den nye reklamefilmen nederst i saken.
 
Må få kundene på laget
Elektrifiseringen av Norge gir økt strømbruk og behov for å bruke strømnettet smartere. Å dimensjonere strømnettet for de få timene i løpet av året hvor forbruket er på det høyeste er det kostbart alternativ, mener Elvia. Derfor mener de det må bli dyrere å bruke strøm på hverdager om vinteren, når disse toppene inntreffer. Dette betyr at det vil bli billigere utenom denne rushtiden, altså helg, natt og hele sommerhalvåret.
 
For å fjerne forbrukstoppene forteller Ljødal at det er essensielt å få kundene med på laget tidligst mulig.
 
- Det er aldri enkelt å kommunisere endring. Derfor ønsket vi kommunikasjon som både forklarer og underholder, sier hun.
 
Humor og skrekk
Sammen med PR- og kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese har nettselskapet utviklet et nytt kreativt konsept med en «tydelig stoppeffekt». Sentralt i lanseringen av konseptet er en film som spiller på både humor og skrekk.
 
- Filmen setter problemstillingen for fremtidens strømnett og elektrisitetsforsyning på spissen, samtidig som vi formidler samfunnsoppdraget vårt, som er å sikre kunden strøm i stikkontakten til enhver tid, sier Ljødal.
 
Kundeansvarlig i Geelmuyden Kiese, Hans Geelmuyden, mener at bedre informasjon gir bedre beslutninger og et bedre samfunn.
 
- Samtidig vet vi at kreativitet er kommunikasjonens hjerte. Derfor tror vi denne kampanjen kan mobilisere for viktig endring, sier Geelmuyden.
 
Filmen er produsert av Willy Nikkers, med Stian Johansen på regi.
 
- Med denne filmen har vi forsøkt å gjøre et vanskelig budskap både enkelt og relevant, sier Mattis Berntzen i det kreative teamet bak filmen.
 
Her kan du se Elvia sin nye reklamefilm: