I sommer skrev Kampanje at Extra lanserte sitt nye kommunikasjonskonsept «Gjør det billig», etter å ha flyttet reklamekontoen  sin fra Pol til We are Live i vår. 

Ifølge en melding fra Extra treffer «Gjør det billig»-konseptet godt med en oppmerksomhet på 72 prosent på Reklamebørsen. 

Nå er dagligvarekjeden tilbake med de spareglade naboene fra forrige reklame, som denne gangen skal gjøre julen billig.

Se flere av Extras nye julereklamer lenger ned i saken.

- Blir med oss videre
Kari Grothe Karlsen
, markedssjef i Extra, sier at de har målt nøye hvordan konseptet har levert den første tiden, og at alle målinger gir positive svar.

- Vi ser at oppmerksomheten på kommunikasjonen er høy, likingen er god, og at «billig» kommer tydelig frem, og ikke minst opplever folk at dette er et univers som er Extra sitt, gjennom solid avsenderidentitet. Dette er viktig arbeid for Extra, og at vi lykkes er vi veldig fornøyd med, sier Karlsen.

Videre sier hun at konseptet er noe de skal bygge over tid. 

- Og så lenge de spareglade naboene er gode ambassadører for å gjøre det billig, og ikke overskygger det vi skal si, så blir de med oss videre, sier Karlsen.

Saken fortsetter


We are Live: - Vesentlig at vi lykkes
 
Det er de kreative lederne i We are Live, Simen Frogner og Fredrik Bjørn, som er det kreative teamet bak filmene. 

- Vi har prøvd å skape et slags overdrevet tegneserieunivers, bare med ekte mennesker. Sammen med regissør Torstein Bjørklund hos Einar Film har vi prøvd å skape sparesituasjoner som er teite, men teite med positive fortegn, sier Bjørn. 

Byråsjef Herman Mueller Stormyr, sier at de er strålende fornøyde med hvordan det nye konseptet er tatt imot. 

- Ja, det er klart at det er gøy. Extra en er en stor annonsør og det er vesentlig at vi lykkes med det vi gjør. Vi er i ferd med å skape oss et rikt univers, som er tett på det vi skal si, vi har også jobbet mye med å sikre at Extra er en tydelig avsender gjennom hele kommunikasjonsuniverset, sier Stormyr.

- Filmene er én ting, men vi jobber generelt mye med å forsterke Extra sine unike merkevareattributter: lyd, farger, ambassadører, logo, pay-off og alt som kan hjelpe folk med å få med seg at det er Extra som snakker. Det ser vi i alle tester at vi får mye igjen for. Det er også gøy å se at vi får mye igjen for vår digitale tilstedeværelse på blant annet Snapchat og YouTube, legger han til. 

Extra skriver at julekampanjen vil gå bredt på TV, kino, radio, web, utendørs, i Extras kundeavis og i butikk.