I 2005 gikk leverandørselskapet Aker Solutions ut med reklamefilmen «Nøtteknekkeren» som ble elsket av tv-seerne. Filmen vant Gullfisken samme år, men den gang var det reklamebyrået Grey som stod bak.
Nå står det nye Aker Solutions, som i sommer fusjonerte med Kværner, klar med en ny oppfølger til filmen.
Filmen har premiere på TV 2 i dag og har fått navnet #PowerTheChange. Gjennom konseptet vil selskapet posisjonere seg som en akselerator for en mer bærekraftig energiproduksjon. Markedsdirektør i Aker Solutions, Anja Johansen, forteller at filmen spiller videre på budskapet fra filmen i 2005, om at de ikke lar seg stoppe av vanskelige utfordringer.
- I dag står vi overfor en av de største utfordringene noensinne; klimaendring. Vi vet at olje og gass vil være viktig i mange år fremover, men samtidig må det skje en dreining i energimiksen, sier hun.
Hun mener man må tørre å diskutere og jobbe sammen for å finne løsninger.
- Vi har kompetansen, kunnskapen og ikke minst teknologien for å kunne få energiproduksjon med lavere eller ingen utslipp, fortsetter Johansen.
Bak konseptet står PR- og kommunikasjonsbyrået Nucleus, som også har utviklet og er ansvarlig for hele kampanjen.
Se Aker Solutions nye reklamefilm om bærekraft her:
Forberedt på reaksjoner
Johansen er forberedt på at det kan komme reaksjoner på at Aker Solutions, som en del av leverandørindustrien til olje- og gassbransjen, kommer med et budskap om bærekraft.
- Det er en debatt vi ønsker velkommen og gjerne vil ta, sier hun.
Målet er at majoriteten av selskapets virksomhet skal være innen fornybar energi eller lavutslippsløsninger, som havvind, elektrifisering av olje- og gassproduksjon, og karbonfangst, innen 2030.
Johansen beskriver #PowerTheChange som en oppfordring til resten av industrien, myndigheter og samfunnet forøvrig om å bli med på å skape endring.
- Vi må samarbeide for å kunne gjøre dagens prosjekter mer energieffektive, samtidig som vi investerer i og utvikler ny teknologi som kan erstatte energikildene vi er avhengige av i dag, utdyper hun.
Vil nå en yngre generasjon
Filmen følger et team som jobber sammen digitalt og på tvers av landegrenser for å finne løsningen på en tilsynelatende uoverkommelig utfordring. Teamet befinner seg i ulike deler av verden, fra snøfylte, nordiske landskap til solfylte storbyer. Budskapet i filmen leveres gjennom slampoesi skrevet av den britiske artisten Sophia Thakur, som også fremfører poesien i originalversjonen av filmen.
Kundeansvarlig rådgiver i Nucleus, Atle Hommersand, forteller at filmen skal representere hele Aker Solutions, som er til stede i over 20 land, og deres globale måte å jobbe på.
- Samtidig ønsket vi å nå ut til en ny og yngre generasjon, som er heldigital, global og opptatt av klimautfordringer, velferd og industri, men som kanskje ikke kjenner leverandørindustrien så godt, forteller han og legger til:
- Da falt valget på bruk av slampoesi og et internasjonalt samarbeid og miljø som ramme for historien og konseptet.
Egen smittevernsansvarlig
Produksjonsbyrået Både Og, ved produsent Alexander Balchen og regissør Andres Heger-Bratterud, står for idé, manus, regi og produksjon av filmen.
Scenene i filmen er spilt inn på Stord, i Alta, Oslo og i Sør-Aftika. Samtidig som innspilling påfikk i Cape Town satt et team hjemme i Norge og klippet parallelt. Filmen ble til på knappe fem uker. Balchen i Både Og mener filmprosjektet har vært spennende og komplekst, og levert på ekstremt kort tid.
- Normalt ville vi brukt seks måneder på et slikt prosjekt, men her har vi brukt fem uker midt under en pandemi. Det har utfordret oss til å tenke kreativt rundt prosess, og blant annet ført til at vi har jobbet parallelt gjennom hele produksjonen med klipping og innspilling samtidig, sier han.
Produksjonsbyrået hadde med seg en egen smittevernsansvarlig på innspilling både i Norge og Sør-Afrika. Teamet som var i Sør-Afrika gikk rett i karantene da de landet på norsk jord.
Kommentér