For tiende år på rad ringer Kirkens Bymisjon inn julen med kampanjen «Gled en som gruer seg til jul», som oppfordrer nordmenn til å gi til dem som har mindre i jula. I år krever det enda mer av Kirkens Bymisjon å åpne dørene og gi de som trenger det et trygt sted å være. Det har også blitt en annerledes kampanje på mange måter. Koronakrisen inntraff nemlig akkurat da planleggingen skulle starte.

- Vi visste at Jannicke Øiaas i Volum2, driver et annerledes byrå, så hun ble spurt og takket heldigvis ja, sier Hans Jacob Torkildsen, markedssjef i Kirkens Bymisjon.

Volum2 ble etablert av tidligere sjef i Scandinavian Design Group, Jannicke Øiaas, og hennes tidligere kollega Caroline von Hoyningen-Huun for omtrent tre år siden. Øiaas har hatt Kirkens Bymisjon på kundelisten tidligere. Denne gangen har hun fått hjelp av Hoyningen-Huun, Torbjørn Kvien Madsen og Martin Røsvold Thorsen til å utarbeide kampanjen.

- Dette har vært stas, vanskelig og utrolig givende, sier Øiaas.

- Det er ikke hverdagskost for oss å jobbe med kampanjer av dette omfanget, men vi er ganske godt trent i å bygge gode team. Nå kjente jeg allerede Kirkens Bymisjon som en åpen og tillitsfull kunde. Og da Torbjørn og Martin sa ja, visste jeg at vi ville fikse det. I tillegg har vi hatt med spesialistkompetanse på fundraising og DM-mekanikk, både internt i Bymisjonen og fundraisingsekspert Beate Sørum i Bbold og Henning Siewers på tekst.

Juleaksjonen har allerede pågått i sosiale medier siden beynnelsen av november, men i kveld går aksjonen ytterligere bistand i form av en to minutter og 50 sekunder lang film som vises på TV 2, rett før 21-nyhetene.

Den er regissert av Kristoffer Carlin og produsert av Pravda.

- Jeg har tolket det som en musikalsk gave fra de som sliter mest til de som har det litt enklere. Her er det ikke snakk om at noen bare skal gi og noen bare ta imot, men at alle skal få og alle skal få gi. Å gi er tross alt den største gaven. Også for de som bor store deler av døgnet på gata, sier han.

Se filmen her: