I fjor lanserte nettbutikken Zalando sin første norske reklamekampanje og nå er de klar for runde nummer to. Det er fortsatt reklamebyrået JCP PRAD som står bak det kreative uttaket, men denne gangen har de valgt å henvende seg til menn for å få enda flere av dem til å få øynene opp for nettshopping av klær og sko, forteller senior marketing manager Andreas Ringstad i Zalando.

- Målet var å finne noe menn kan relatere seg til, og som i tillegg var underholdene, sier han.

- Nærmest fra man blir født bli menn fortalt at de skal hate shopping. Men vår innsikt sier at de fleste faktisk liker det - så lenge det er på deres premisser, sier rådgiver hos reklamebyrået JCP PRAD, Lars Eia Kirkholm

Resultatet har blitt et knippe filmer med karakteren «Jan Egil», som utsettes for en rekke uheldige opplevelser når han skal handle klær i butikk. Det kreative teamet på kampanjen har vært Victoria Allan og Christian Kruse.

- Etter litt research fant vi ut at nærmest alle har morsomme og ganske irriterende historier fra klesbutikker. Selgeren som aldri gir seg, den strenge butikkdama som følger deg med argusblikk - vi ville ta disse gjenkjennbare situasjonene og sette dem helt på spissen, sier de.

Filmene er produsert av Tangrystan og regissert av Rikke Gregersen.

Se tre av filmene i serien her: