«Vi gjør oppmerksom på rykende reklameskilt i Storgata og på Bislett. Dette er teaterrøyk. Takk til dere som har ringt oss i den tro at det har vært en reell hendelse», skriver Oslo 110-sentralen på Twitter torsdag.

Vaktkommandør Arvid Nordstrand i Oslo brann- og redningsetat bekrefter overfor Kampanje at de har rykket ut etter henvendelser om røyk fra et reklameskilt.

- Vi har fått noen henvendelser og har rykket ut én gang, sier han til Kampanje.

- Tror det er brann
Det de fant var et reklameskilt for det nye Maarud-produktet Tortilla Chili Bites. Røyken som kommer veltende ut av skiltet er en effekt som spiller på reklameteksten «Hot Stuff», og utgjør altså ingen reell fare.

- Vi anser ikke dette som en stor sak, men vi vil orientere om dette uvanlige konseptet. Det kan hende folk ser det på avstand og tror det er brann, sier Nordstrand.

- Har dere noen formening om konseptet?

- Jeg vil be om at alle som ønsker å benytte seg av slike effekter om å vurdere risikoen for at publikum kan misoppfatte situasjonen og melde om brann. Det er en god idé å orientere brann og politi i forkant av slike stunt.

- Ble dere ikke orientert denne gangen?

- Meg bekjent har jeg ingen opplysninger om det.

- Vil dere foreta dere noe nå?

- Nei, det vil vi ikke.

Saken fortsetter etter bildet.

Overbevisende:

Slik så det ut da brannvesenet var på stedet og fant ut at det dreide seg om teaterrøyk. Foto: Oslo brann- og redningsetat

Varslet ikke nødetatene
Clear Channel bekrefter at det er de som eier reklameskiltene.

- Vi har ikke varslet nødetatene. Det legger vi oss flate for og har lært av det. Samtidig er dette en meget kreativ kampanje i tråd med en større lansering, så jeg håper man også kan se moroa bak det, sier markedssjef Peder N. Aarum i Clear Channel.

Reklameskiltet med røyk skal etter planen bli stående i én uke til.

- Er det første gang dere hører om at folk har trodd dette har vært en reell fare?

- Det er første gang. Brann- og redningsetaten har heller ikke vært i kontakt med oss.

Maarud: - Beklager
- Vi i Maarud ønsker selvsagt ikke å skape verken bekymring hos publikum eller unødvendig arbeid for nødetatene, sier administrerende direktør Jon Kvam Kittilsen i Maarud.

Han understreker at løsningen bare er brukt i to av rundt 500 reklameskilt og at de fikk bekreftet fra byrået og Clear Channel at røyken var innenfor regelverket.

- Vi beklager at Oslo brann- og redningsetat ikke var blitt opplyst om røykeffektene.

Det er reklamebyrået The Oslo Company som står bak kampanjen.

Dette er for øvrig ikke første gang at Oslo brann- og redningsetat «rykker ut» i forbindelse med en Maarud-kampanje. Det gjorde de også i i forbindelse med en reklamefilm i fjor der en kvinne utløser brannalarmen for å avslutte et langtekkelig foreldremøte. Da gikk etaten ut på Facebook og advarte mot faren ved å utløse en falsk brannalarm med beskjeden «Må´ru så må vi».