Torsdag ble det klart at lederen av Strategic Studio i Publicis, Espen Haugen, går til Los & Co og jobben som daglig leder der. Toppsjef i Publicis, Peder Mittet, ønsker Haugen lykke til videre, men svarer samtidig umiddelbart på nyheten om jobbovergangen.

- Espen Haugen har jobbet i Kitchen og Publicis Strategic Studio siden han var ferdig på skolen, og det er sånn sett ikke unaturlig at han vil prøve seg utenfor Publicis. Vi ønsker ham et helhjertet lykke til med nye utfordringer, sier Peder Mittet som er administrerende direktør for Publicis Groupe til Kampanje.

Les også: Espen Haugen slutter i Kitchen og Publicis – blir ny sjef i Los & Co

Det var i 2018 Publicis lanserte sin nye satsing på strategisk rådgivning gjennom Strategic Studio, ledet av Espen Haugen, og nå kan Mittet fortelle at Publicis girer opp satsingen på strategisk rådgivning, teknologi og brukeropplevelser med å ta et nytt Publicis-selskap til Norge.

- Med Strategic Studio har vi blitt adskillig flinkere til å bruke vår samlede strategiske kompetanse på tvers av byråene, spesielt innenfor planning og ikke minst i arbeidet med Effekt-prosjektet som vi selvsagt tar med oss videre. Vi utvider tilbudet innen forbrukeropplevelser ved å ta Publicis Sapient inn i Norge, sier han. 

Det nye selskapet Publicis Sapient ble kjøpt av den franske kommunikasjonsgiganten tilbake i 2014 for over 25 milliarder kroner, men er aldri blitt ordentlig lansert i Norge. 

- Sapient er ledende på dette både i Norden og internasjonalt, og endelig kan vi tilby kompetansen og leveranseapparatet til Sapient også i det norske markedet. Vi gleder oss til å presentere Sapient nærmere, sier Mittet.

Den som skal lede den nye Publicis-satsingen nå når Haugen slutter blir Jan Johnsen.

- Jan er en faglig tungvekter som både har med seg den klassiske merkevare-kompetansen, samtidig som han har jobbet hands-on med teknologi og e-handel blant annet i Komplett.no og Publicis Drive. Vi kunne ikke funnet en bedre person til å ta dette til neste nivå, sier Mittet.

Johnsen har bakgrunn både fra annonsørsiden i Audi, VW og Volvo, reklamebyråer som blant annet BBDO og Los&Co, mediebyrået Starcom og fra e-handel som markedsdirektør i Komplett.no.

Les også: Starcom mistet kunden – men Telenors digitale markedsfører ble igjen i byrået

Han kommer sist fra stillingen som leder for Publicis sin teknologienhet, Publicis Drive, som nå ledes videre av Thomas Bjerkeli.

- Vi vet at markedsdirektørens hverdag i stadig større grad handler om aktivering av data, om teknologivalg og om å utvikle mer digitale forretningsmodeller der kontroll på kundens atferdsmønstre er avgjørende, sier Johnsen.

Johnsen sier hovedfokuset fremover blir rådgivning innenfor data-, teknologi og e-handel.

- Rådgivningstjenester som handler om digital modenhet, konsolidering av data og e-commerce vil være helt i kjernen, og vi vil dra veksel på den imponerende spisskompetansen som bor i Publicis-byråene innenfor disse områdene, sier han.

Les også: Publicis bygger ny annonse-plattform – vil helautomatisere digitale mediekjøp