Kolonial.no har de siste årene jobbet med reklamebyrået Anorak. I 2017 produserte reklamebyrået Kolonials første TV-film, og i fjor hentet byrå og kunde hjem Sølvfisken for filmen med «kjempehjelp fra Game of Thrones». Nå er Kolonials reise med Anorak over, og Pol er matbutikkens nye reklamebyrå.

- Vi ble veldig glade da Kolonial.no tok kontakt før sommeren for å høre om vi kanskje kunne få til et samarbeid. Vi fant raskt kjemien og startet en grundig strategiprosess med en gang, og i august hadde vi landet et nytt kommunikasjonskonsept som vi mener speiler både forretningsstrategien og personligheten til Koloninal.no, sier Monika Augustsson som er kundeansvarlig for Kolonial.no i Pol.

Kolonial.no har sammen med Anorak tidligere blitt kåret til «Årets markedsfører» av Markedsforbundet og Kampanje. Karl Munthe Kaas' Kolonial.no nær dobler omsetningen i år fra 1,1 milliarder til nærmere to milliarder.

- Vil ta Kolonial til nye høyder
Markedssjef Mari Hoftun i Kolonial sier de trengte noen som kunne utfordre dem både strategisk og kreativt.

- Kolonial.no har vokst i rekordfart de siste årene. Da er det også naturlig at kommunikasjonen utvikler seg litt. Nå trengte vi noen nye øyne som kunne utfordre oss både strategisk og kreativt, og fant med en gang tonen med den dyktige gjengen i Pol. Nå har vi utviklet et konsept som vi virkelig har troen på at vil ta Kolonial.no til nye høyder, sier markedssjefen.

Fram til nå har det vært viktig for Kolonial.no å sammenligne seg med fysiske butikker, forteller Hoftun. Fremover vil de satse på å fronte «Kolonial-følelsen».

- Følelsen av å ha fikset et av hverdagens, helgens eller ukens mest nødvendige gjøremål – handleturen – på den enkleste og smarteste måten. «Kolonial-følelsen» ble kjernen i konseptet som oppsummeres med ett enkelt ord: «Sånn», forklarer Hoftun.

«Sånn»-konseptet lanseres nå med hele 18 nye reklamefilmer. Se dem her:


Det er produksjonsselskapet Motion Blur som har laget de nye reklamefilmene, med Niels Windfeldt på regi og Nina Lorentzen som produsent. Fra Pol har følgende personer vært involvert i den nye kampanje: prosjektleder Ragnhild Synnes, planner Simon Karlsson, designer Ole Jakob Bøe Skattum og kreatørene Janne Brenda Lysø (tekstforfatter), Christian Lauritzen (AD), Robert Radoli (tekstforfatter), Thorbjørn Ruud (AD) og Anette Bellika Finnanger (AD).