Årets åttende sølvfisk-vinner er kåret, og denne gangen er det Kitchen som haler inn tittelen for Statkraft-kampanjen «Framtiden bestemmer». 

Se vinnerfilmen nederst i saken.

I juryens begrunnelse skriver de at det var tett i teten, men at denne filmen likevel stod igjen alene som en verdig vinner på topp. De mener at filmen skaper nysgjerrighet rundt Statkrafts virke, og fungerer godt profilerende. 

- Filmen har nerve, men evner samtidig å berøre. Teksten krever fokus, men det gjør også tematikken. Derfor synes juryen at engasjementet aktivisme besitter matcher godt med filmens form og budskap. Musikken driver godt og budskapet er både viktig og fint formulert, skriver de også. 

Den nye kampanjen og filmen har vært vist som reklamefilm på TV og på digitale flater. I tillegg har det blitt kjørt avisannonser, digitale annonser, utendørsboards, redaksjonelt innhold, og diverse aktiviteter på sosiale medier i kampanjeperioden.

- Statkrafts største kampanje
Da Kampanje skrev om Statkraft-kampanjen i september sa kommunikasjonsansvarlig i Statkraft, Lars Magnus Günther, at kampanjen var svært omfattende og uten tvil den største Statkraft har gjort.

- Konseptet «Framtiden bestemmer» gir en fin overbygging for alle Statkrafts aktiviteter, og er også tenkt utnyttet i våre internasjonale markeder etter hvert, sa Günther. 

Statkraft fortalte da også til Kampanje at de bestemte seg for å satse stort etter at undersøkelser viste at nordmenn hadde lav kjennskap til selskapet. 

Teamet hos Kitchen som har jobbet på filmen er AD i Kitchen Benedicte Svartdahl Killi, kreatørene Torkel SveenBendik RomstadOla Øvrelid og Abel Aga, mens konsulent og prosjektleder har vært Hans Moe og Katrine Nagy Opdahl. Digital rådgiver har vært Karoline Nybakk, og Anders Erikson som planner.

Filmen er laget av produksjonsselskapet Einar Film, med Eivind Holmboe på regi og Guri Neby som produsent.