Kampanje skrev om togselskapet Go Ahead da de hadde sin første avgang i Norge, og samtidig lanserte sin første reklamekampanje på tampen av året i fjor. I en pressemelding skriver Go Ahead at de hadde en «knalltøff, men også vellykket oppstart» - men få måneder etter at det britiske selskapet etablerte seg i Norge, rammet koronakrisen landet.

- Vi er fortsatt inne i en situasjon der vi må tilpasse tilbudet til rådende smittevernregler, og kun selger 50 prosent av kapasiteten vår, slik at de reisene holder god avstand. Uansett om vi ikke skal oppfordre kundene til å reise mer enn nødvendig, føler vi allikevel at tider er inne for å lansere Go-Ahead Nordics første profilkampanje, sier Anette Brattlie, markedsansvarlig i Go-Ahead Nordic. 

- Ikke alltid optimalt
Kreativ leder i HyperRedink, Kristin Selfors, sier at tog tidvis må tåle mye pepper og negativ kritikk -  knyttet til forsinkelser, buss for tog, og feil på linjen. I denne kampanjen har byrået derfor valgt å fokusere på at togets store fordel, nemlig at det er miljøvennlig.

- Budskapet er enkelt: takk for at du tenker miljø og takk for at du tenker tog. Med dette sier vi at vi skjønner at kundene noen ganger må velge andre løsninger, men vi oppfordrer til å vurdere tog som en mulighet når de skal ut og reise, forklarer Selfors.

Hun sier at de under utformingen av kampanjen var bevisst de holdningene folk har til tog, og at de ønsket å ta kunden på alvor ved å si ting på en ærlig og transparent måte.

- Vi har derfor valgt å snakke om det faktum at tog ikke alltid er det optimale alternativet, men allikevel det beste, sett i en større sammenheng. Med denne kampanjen ønsker vi å takke alle våre kunder, som til tross for ulemper velger tog. Apropos ærlig og transparent, valgte vi å ty til aktører som vi vet mener alvor, de som skal leve med konsekvensene av hva blant annet mindre klimavennlig transport, sier Selfors. 

Digital kampanje: - Gir oss mulighet til å fokusere 
Ifølge HyperRedink formidles budskapet av unge oppriktige tog- og miljøentusiaster langs sørtoget. Selfords sier at autentisiteten har vært viktig under filmingen av reklamen, og at ungdommene som ble valgt ut har «rett dialekt, på rett sted». Kampanjen går kun i digitale kanaler.

- Det gir oss mulighet til å segmentere og ha fokus på de som bor langs Sørlandsbanen og er potensielle brukere av sørtoget. Vi håper at denne kampanjen skal gi Go-Ahead en tydeligere stemme og bygge både stolthet internt og blant sørtogets reisende. Men viktigst av alt, så håper vi med dette å minne kundene om at de skal tenke tog - for miljøet, sier Anette Brattlie, markedsansvarlig i Go-Ahead Nordic. 

Kampanjen er laget av kreatørene Kristin Selfors og Martine Fonstad-Smith. Henriette Røseth har vært prosjektleder og Johanna Nordberg-Aas har vært rådgiver. Det er HyperRedinks egen filmavdeling Frame som har stått for produksjonen, med Simen Øvereng på regi, og Tina Rueda som produsent. Alt av artikler og innhold er også produsert av byrået, med redaktør Lise Eide i spissen.