Kjøttvareprodusenten Leiv Vidar er nå ute med sin første nye kampanje på flere år. Bedriften som ble etablert av pølsemaker Leiv Vidar på Hønefoss i 1950, har siden 2017 vært eid av matvarekonsernet Scandza, som blant annet også eier Synnøve Finden, Sørlandschips og Finsbråten.

Det er byrået Frank som står bak når Leiv Vidar nå har fått et ansiktsløft og lanserer sin første nye kampanje på flere år. Byråleder i Frank, Oscar Michaelsen, sier det har blitt trangt om plassen i pølsehylla.

- Markedet har tetnet seg godt til de siste årene, med et økende antall aktører som har bidratt til å utvide tilbudet med både spesialpølser og gourmetpølser, sier Michaelsen.

- Nå har vi gitt merkevaren en velfortjent make-over, fortsetter Michaelsen. 

Se et utdrag fra Leiv Vidars nye visuell identitet her:


- Betydelig posisjon blant folk på farten
- Leiv Vidar er en merkevare som står sterkt blant folk som elsker gode pølser. Spesielt har merkevaren alltid hatt en betydelig posisjon blant folk på farten, med sitt utvalg i kiosker og på bensinstasjoner, godt kjent for sin kvalitet og sine innovasjoner. Hvem husker vel ikke krokkogrill eller pølser av struts og canadisk bison, sier Michaelsen. 

Teamet bak den nye kampanjen har vært kreatørene André Gidion, Markus Storsveen og Sara Flikkeid. Fotograf er Tommy Andresen og stylist Mette Mortensen.

- Vi valgte en effektiv og forenklende tilnærming til denne oppgaven, hvor vi jobbet parallelt med en oppdatering av visuell identitet sammen med utviklingen av et nytt innholdskonsept, sier Michaelsen.

Resultatet ble en helhetlig og kommunikativ profil med en tone of voice som rammer godt inn Leiv Vidar sin personlighet; raus, åpen, direkte og ekte. Prosessen har også skapt gode rammevilkår for å gjøre det enkelt å forvalte merkevaren konsistent og helhetlig på tvers av flater og kanaler, fortsetter byrålederen.

Les også: Inspirert av vikingtiden: -  Et design som har skapt oppmerksomhet