Nylig besluttet NRK at TV-aksjon 2020, som går til WWF, blir digital. I motsetning til tidligere år vil derfor ikke bøssebærere banke på døren, men være tilgjengelig i nye kanaler. 

- Dette er et annerledes-år, og vi trenger alle gode krefter for at vi også i år kan gjennomføre en fantastisk aksjon, selv uten å gå fysisk med bøsse, derfor er denne hyllesten av de digitale bøssebærerne viktig, sier leder for TV-aksjonen, Vibecke Østby.

Digitale bøssebærere som registrerer seg på kampanjesiden blimed.no mottar kort tid etterpå en melding med lenke til en personalisert hyllest.

I hyllesten, kalt «TV-aksjonsnyhetene», medvirker Robert Stoltenberg i rollen som nyhetsreporter og intervjuer statsminister Erna Solberg, som takker alle som bidrar og registrerer seg som bøssebærere.

- Utrolig stolte
Filmen, som er regissert av Joachim Foss Rønning, har tatt i bruk den datadrevne videoteknologien til Storm 121. Ronald Griffin, partner og gründer i Storm 121, sier de er stolte over å få være med på årets TV-aksjon.

- Vi er utrolig stolte av dette samarbeidet med TV-aksjonen og WWF om utsendelsen av de personaliserte filmene som heier på hver enkelt bøssebærer, sier Griffin.

Storm 121-gründeren sier at selskapet og særlig Anthony Harrison og John Rowley i løpet av en to ukers tid kastet seg rundt for å produsere en film, og løse både kreative og tekniske utfordringer.

- TV-aksjonen og WWF har vært en glede å jobbe med, og har tilrettelagt for at årets bøssebærere skal få den aller beste digitale opplevelsen, sier Griffin.

Deles i sosiale medier
Av de 4937 personer som har sett sin personaliserte film har 4451 stykker delt den i sosiale medier sier Storm 121.

- Vi vet av erfaring at datadrevne filmer engasjerer mottakerne i en helt egen liga. Samtidig er det er like gøy hver eneste gang å følge med på tilbakemeldingene til de mange tusen som deler sine personlige filmer. Vi håper det bidrar til at store beløp blir samlet inn til et svært godt formål, sier Griffin.  

Storm 121 ble startet av Øyvind Kvamme-Vik og Ronald Griffin i 2017 under navnet PVM House, og har utviklet en teknologi som muliggjør effektiv utsendelse av filmer som er personifisert til hver enkelt mottaker. 

Les også: Nord DDB klare med årets kampanje for TV-aksjonen