Årets niende Sølvfisk er nå delt ut og det er Anorak som er månedens store vinner. Vinnerfilmen, «Det koster mye å ha lite», laget for Kirkens Bymisjon får skryt av juryen for å belyse et viktig samfunnstema på «en ny og forfriskende måte i et moderne formspråk».

Anorak-kreatørene Magnus Høberg Hansen og Pål Høyer-Andreassen sier det er kjempegøy å vinne sølvfisk.

- Oppgaven til denne filmen har jo fra start vært å få oppmerksomhet og sølvfisk er jo den aller beste typen oppmerksomhet en film kan få, sier kreatørene til Kampanje.

- Grunnlag for ettertanke
Sølvfisk-juryen kaller «Det koster mye å ha lite» en sterk film og er imponert over innsikt, visuelle virkemidler og kreative grep.

- Resultatet er en film som danner grunnlag for ettertanke og som med enkle virkemidler gjør et sterkt inntrykk, skriver juryen i sin begrunnelse.

- Hvordan er det å få en slik tilbakemelding?

- Det var mange fine ord, og de skal vi sende rett videre til alle de andre som har bidratt på dette prosjektet i alle ledd. Regissør Marc Reisbig og produsent Audun Lyngholm Witternberg på Fastland produkssjonsselskap (nå en del av Bacon) satte himmel og jord i bevegelse for å få til dette og ikke minst bidra til det kreative resultatet, Goran hos Ohlogy som fikk klarert drømmelåta i rekord-fart, Hocus Focus og Short Cut på klipp og postroduksjon, hele gjengen på Anorak og hjelp til plassering og spredning fra RedMedia, sier Anorak-kreatørene.

- Og ikke minst Tove Bø og resten av teamet hos Kirkens Bymisjon som har bidratt til å gjøre prosjektet bedre hele veien og turt å ta modige valg underveis, fortsetter de to.

Se vinnerfilmen her:


Ville ikke lage noe veldig hjerteskjærende
På spørsmål om hvordan de to kreatørene jobbet med kampanjen forteller kreatørene at de først startet med å ta oppgaven veldig på alvor.

- Men vi bestemte oss raskt for at vi ikke ville lage noe veldig trist og hjerteskjærende. Det var viktig å lage en kampanje som viser hvordan alle har de samme ønskene om å fremstå best mulig, og at vi er i samme båt. Men, for noen er det veldig mye vanskeligere fordi familien deres er i en vanskelig økonomisk situasjon som de ikke kan gjøre noe med, sier kreatørene.