Koronakrisen til tross, Anorak fortsetter å vokse både i byråinntekt, resultat  og hoder. Noen av de nye ansatte er Silje Strømmen, Bjørn Erling Solberg, Emma Thoren og Thea Helgeland

- Vi er veldig stolte av å ha fått med oss faglig sterke kollegaer, sier Torgeir Vierdal, byråleder i Anorak.

Strømmen kommer fra Kitchen og tar ifølge Vierdal «med seg masse kompetanse og erfaring» inn i byråets content-miljø som er i sterk vekst.  Som innholdssjef skal Strømmen videreutvikle et team som nå består av seks personer.

Les også: Anorak-sjefen går hardt ut mot Try: - Lemfeldig bruk av fakta og sterkt misvisende 

En annen nykommer er Solberg som på ingen måte er noen nykommer i bransjen med sine 20 år med erfaring. Han kommer til Anorak fra McCann Oslo hvor han nå blir ansatt som rådgiver. Solberg mener byrået har etablert seg som et av Norges ledende kommunikasjonsbyråer.

- Suksessen skyldes nok en stadig økende haug med fine og dokumentert effektive jobber, samt en tydelig tro på strategisk rettet kreativitet. Jeg opplever Anorak som et lag med plass til mange ulike spillertyper, men der fellesnevneren er at alle er hyggelige og dyktige folk, sier han. 

Thoren kommer fra DDB Oslo hvor hun jobbet som produsent, mens Helgeland er ansatt som sosiale medier-spesialist.

Anorak nærmer seg nå 50 ansatte etter å ha økt byråinntekten etter halvgått løp i 2020 med nesten 16 prosent. Også i 2019 økte byråinntekten med tilsvarende.

- Det er utfordrende tider for hele næringen så jeg opplever at vi har vært både dyktige og heldige som har opplevd sterk vekst gjennom hele 2020. Bredden på tvers av fagdisiplinene i Anorak styrkes nå og vi løser stadig flere nordiske oppdrag, sier Vierdal.

Etter seks måneder har Anorak nå et overskudd på driften på 5,5 millioner kroner, det var en vekst på 83 prosent sammenlignet med tilsvarende resultat i 2019. 

Her kan du se tallene til Anorak for årets første halvår. Alle tall i MNOK. 

Anorak 2020 2019 Endring i prosent
Byråinntekt 31,9 27,6 + 15,6
Driftsresultat 5,5 3,0 + 83,0