Kan man virkelig begynne å reise igjen, med tanke på hvordan verden ser ut akkurat nå? Ja, mener reiseoperatøren TUI, og det er også svaret på spørsmålet som stilles i den helt nye reklamekampanjen de lanserer i dag.

Dette er den første reklamekampanjen TUI går på lufta med etter at koronakrisen sendte heile reiselivsbransjen i kjelleren og TUI måtte fly hjem 30.000 gjester i mars. I sommer startet driften så smått opp igjen med flyvninger til Hellas.

- Nå er tiden inne for å snakke eksternt igjen, sier Head of Creative Brand Development i TUI, Lisa Rönnberg, til Kampanje.

- Hvorfor det?

- Vi ser at det finnes en økende interesse for å reise blant våre kunder og vi vil inspirere til å fortsette å drømme om det, men også å begynne å planlegge neste reise. Det kan være en reise som skjer nå eller senere i vinter eller neste år, fortsetter hun.

Kampanjen lanseres med en to minutter lang film i sosiale medier i dag før den fortsetter med nye filmer på TV neste uke. Den skal også være synlig på digitale flater utendørs og på print.

- Hovedbudskapet er at vi har forberedt oss på å ta imot kundene våre og det er kunden selv som velger når de vil reise. Vi forstår at vi er i en global pandemi og at det er en situasjon vi aldri har vært i tidligere, men å fortsette å drømme og lengte er noe vi tenker er viktig.

- Ikke vanskelig
TUI vil ikke kjøre salg på reiser i forbindelse med kampanjen ifølge Rönnberg.

- Nei, vi har valgt å jobbe med en holdningskampanje som bygger på reiselyst og prater om å fortsette å holde liv i reiselysten.

- Har det vært vanskelig å finne riktig budskap og en måte formidle dette på?

- Vi synes ikke det. Kampanjen handler om å begynne å drømme om å reise og å planlegge reisen i god tid. Vi har valgt å fokusere på planleggingsfasen.

Foreløpig er det også begrenset hvilke reiser man kan booke via TUI.

- Vi håndterer ulike markeder på ulike måter. I Norge er det litt strengere restriksjoner. Man kan booke vinterens reiser eller til og med neste sommer.

UD fraråder reiser ut året
Utenriksdepartementet valgte denne uken å forlenge det globale reiserådet fra 1. oktober til 15. januar. De fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land det ikke er gjort unntak for.

- Er det god eller dårlig timing for kampanjen at den kommer samme uke som dette reiserådet forlenges?

- Situasjonen ser ut som den gjør. Vi er i en global pandemi og vi styrer ikke når reiserådene kommer, men vi følger dem 100 prosent. Det skjer noe hver dag, og vi tror at uansett når vi skulle gått ut med dette, så ville det kommet ut noen nye råd fra et departement.

Filmen er utviklet og produsert internt i TUI. Se den her: