For mange er ikke dagen helt den samme uten VG, noe som også kommer frem i onsdagens tallslipp fra Mediebedriftenes landsforening. Det viser at VG har en daglig dekning på over to millioner lesere, mer enn noe annet nyhetsmedium.

Reklamebyrået SMFB har tatt utgangspunkt i VGs rolle som leverandør av de store, oppsiktsvekkende nyhetene i den nye kampanjen de har laget for avisen. Der møter vi en rekke mennesker over hele landet som mottar et nyhetsvarsel fra VG og reagerer med en kraftsalve.

- Når vi plutselig leser en nyhet som virkelig berører, enten den er stor og alvorlig eller liten og morsom, så representerer opplevelsen selve essensen i vår påstand om at dagen ikke er helt den samme uten VG, sier Hanne Danielsen, planner i SMFB.

De har beholdt slagordet «Dagen er ikke helt den samme uten», men der det tidligere har blitt forbundet med en pause i hverdagen, skal det nå forbindes med nyheter man ikke kan gå glipp av.

- Når vi ser hvor relevant konseptet fortsatt kan være, forutsatt at man klarer å gi det mening i en nyere tid, så er det ingen grunn til å røre payoffen vår. Den er like sterk i dag som den har vært gjennom historien til VG, og for oss har det vært viktig å forvalte dette videre og vise hva det betyr for leserne våre med en fornyet relevans, sier Hilde Gammelsæter i VG.

- Vi er veldig fornøyde og stolte av sluttresultatet som «oser av VG» på aller beste vis, legger markedskonsulent Vjollca Moazzem til.

Filmen som skal gå i ulike versjoner på TV, kino og i sosiale medier, er produsert av Bacon, med Andreas Riiser på regi, og alle aktørene, med unntak av artisten Hkeem, skal være funnet på gata i ulike landsdeler.

- Til «Farfar» i fjor, hentet vi en merittert skuespiller fra England, men i år synes vi det var på tide å la folket få spille hovedrollen. VG er tross alt folkets avis, avslutter Hans Magne Ekre og Alexander Gjersøe hos SMFB, som halte i land en Sølvfisk for fjorårets film.

Filmen er produsert av Bacon og regissert av Andreas Riiser.