Årets syvende Sølvfisk er nå delt ut og Morgenstern vinner for tredje måned på rad. Reklamebyrået har med det vunnet fire Sølvfisker så langt i år. Denne gang er det med kunden Storytel og deres «Lytt deg bort i sommer»-reklame.

- Jeg føler at produktet lydbok aldri har vært mer aktuelt enn akkurat denne sommeren, sa markedssjef i Storytel, Fride Von Porat, tidligere i sommer.

Dette er sølvfiskgrossist og tidligere Pol-kreatør Stian Johansen sin første Sølvfisk som regissør.

Se vinnerfilmen her:


Morgenstern: - Sjukt moro
- Selv om Morgenstern har blitt fire år, ser vi fremdeles på oss selv som en utfordrer. Vi er fortsatt sultne og griper begjærlig sjansen til å lage noe fint når den byr seg. Viktigst er nok likevel at vi er heldige nok til å ha kunder som i likhet med oss tror på kreativitet som virkemiddel, sier Kreatør Bjørnar Buxrud i Morgenstern.

- Dere har sikret dere minst en tredjedel av Gullfisk-nominasjonene, skuffende om dere ikke vinner?

- For en liten aktør som oss, er det allerede sjukt moro å ha vunnet fire av syv sølvfisker så langt, så herfra tar vi alt som en bonus. Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at det hadde vært fryktelig stas å vinne, svarer Buxrud.

- Vi kan ikke garantere at vi ikke blir skuffet, men lover høy puls på alle involverte når Gullfisken går av stabelen i januar, legger han til.

Juryen: - Uvant og småfrekt
Sølvfisk-juryen sier filmen både overrasker og underholder i sin begrunnelse.

- I en Sølvfisk-måned helt på det jevne, var det én film som sto ut fra mengden. Storytels reklame for lydbøker både overrasker, begeistrer og underholder juryen. Tyske offiserer i full krangel, er jo befriende langt unna den norske hverdagen man er vant til å se i reklameblokka. Og valget med å la mor være helt likegyldig til barnas kjegling, er også både uvant og småfrekt. Helt supert, skriver juryen.

- Juryen synes det er ekstra gøy når jeg liten aktør viser vei og bryter med sin egen kategori, og vi håper denne filmen vil inspirere flere markedssjefer til å velge den spreke ideen neste gang. Gratulerer til Storytel, fortsetter juryen.

Det er Morgenstern-teamet Torkild Jarnholt og Bjørnar Buxrud som står bak det kreative og med seg på laget har de fått tildligere Pol-partner og prisbelønnet AD, Stian Johansen som regissør. Produksjonsselskapet var Willy Nikkers med Sigurd Neby på foto og Tormod Berge på klipp.