Tidlig i år flyttet Burger King Norge alle sine byråtjenester inn hos den sammenslåtte Publicis-gruppen. Ifølge markedssjef Heidi Moss har det under koronakrisen vært viktig «å ha et tverrfaglig og samsnakka team da Covid-19 traff landet og bransjen.»

- Det meste ble snudd på hodet for oss. Jobben vi måtte gjøre, og ikke minst viktigheten av å oppdatere hverandre, ble gjort smidig og enkelt når alle rådgivere kunne samles under ett. En felles forståelse for situasjonen vår - og raske tiltak var viktig. Fra mitt ståsted var det betryggende å vite at alle byråtjenester vi behøvde, jobbet bra sammen, mot et felles mål, sier Moss i Burger King.

Mediebyrået Starcom har lenge vært strategisk mediepartner med Burger King. I hele åtte år har de to samarbeidet tett om kampanjer som blant annet fjorårets «The Wopper Hack».

- Det gikk bare uker fra vi diskuterte hvordan vi skulle toppe årets Gulltaggen-vinner, til vi hadde satt «krisestab» med statusmøter hver dag klokka 12. Jeg er glad vi hadde begynt å jobbe som et koordinert stor-team allerede i januar sånn at det var lett å fordele oppgaver og jobbe mot felles mål, forteller kundedirektør Håvar Sesseng i Starcom. 

Kitchen inn i miksen
I tillegg har Burger King også samarbeidet med PR-byrået MSL og det datadrevne miljøet i New Work. Nå får de i tillegg bestillinger av design- og produksjonsoppdrag av restaurantmateriell og det er det reklamebyrået Kitchen som skal ta seg av.  

- Vi har tjuvstartet samarbeidet det siste året, og kampanjer som Whopper Hack er et resultat av samarbeid på tvers. Selv om jeg kan trekke fram det enkelte byrås unike innsats, er det nettopp samarbeidet som gjorde dette mulig. Whopper Hack er blant annet grunnen til at vi tenkte at vi manglet det aller siste leddet, som er uttak i restaurantene våre. Å få inn Kitchen i miksen, gir oss nå i tillegg mulighet til å dra kampanjene helt ut til der medarbeider møter gjest, forteller Moss.

Både Publicis og Burger King har store ambisjoner for samarbeidet.

- Det er ett år siden Publicis lanserte byråmodellen «Power of One» nettopp for å tilby kundene sine et bredere spekter av tjenester og større fleksibilitet i samarbeidet. Vi ser gode resultater av den nye byråmodellen, ikke minst at våre kunder ser på oss som en enda viktigere, strategisk partner, sier Sesseng.