Mobiloperatøren Ice lanserer en ny kampanje om Norges nye mobilnett. Nord DDB Oslo står bak kampanjen. Kreatør i Nord DDB, Andrea Lütken, forteller at de ikke ønsket å lage en «pompøs brandfilm», da dette ikke er i tråd med Ice sine verdier.

- Vi ønsket derfor heller å lage en kampanje som speiler mer av utfordrerrollen deres i telekombransjen. Filmen åpner med et lite sleivspark til de som kalte det for «drømmetenkning» å sette opp et nytt mobilnett i Norge, sier Lütken.

Lav interesse for folk flest
Mobiloperatøren har i løpet av få år gått fra å ha én mast og én kunde, til å ta store markedsandeler fra mobilgigantene. Nå er Ice landets tredje største leverandør innen telekommunikasjon.

Thomas Olsson, kundeansvarlig i Nord DDB, sier at telecom er av lav interesse for folk flest. Han mener denne lave interessen kun tjener Telenor og Telia i markedet. Nå vil han vise folk flest at det finnes et alternativ:

- En ny aktør som utfordrer de store og gir deg alle de tjenestene du ønsker til en lavere pris i et nytt og moderne mobilnett.

Markeds- og merkevaresjef i Ice, Beathe Stangeland Eide, mener at det å eie sitt eget mobilnett gir gode fordeler i kampen mot de to gigantene på markedet.

- Forbrukerrådet har også vært tydelig på at begrenset konkurranse har medført at norske mobilkunder kommer svært dårlig ut av sammenligningen med våre naboland. De betaler mest og bruker minst. Dette gjør vi noe med, sier hun.

Stangeland Eide forteller at mobiloperatøren ønsker å kommunisere dette på en frisk og underholdende måte.

- Vi er veldig spente på å se hvordan dette resonnerer med publikum, forteller hun.

Se den nye kampanjefilmen her:


Kampanjefilmen er produsert internt i Nord DDB med Johan Tappert i regi, og Fredrik Pryser som produsent. Det kreativet teamet bak kampanjen er Andrea Lütken og Simen Ødemotland, i samarbeid med kreativ leder Frank Nystuen.

Les også: Nord DDB bygger opp filmavdeling – henter flere med erfaring fra produksjonsbransjen

Kommer fra Telenor
Beathe Stangeland Eide jobbet selv i Telenor før hun begynte i ny jobb hos konkurrenten og filmen er hennes første litt større kampanje som ny markeds- og merkevaresjef i Ice.

- Det stemmer, og fremover skal vi snakke mye mer om våre investeringer i et helt nytt nasjonalt mobilnett. Både vi og norske myndigheter kjemper for å få etablert et tredje mobilnett i Norge slik alle andre land i Europa har klart å få til. Dessverre viser våre undersøkelser at forbrukerne vet for lite om hvorfor det er viktig og hvilke fordeler de får etter hvert som Ice investerer mer i egen infrastruktur. Dette synes jeg er et veldig spennende prosjekt å få jobbe med. Og så er det deilig å begynne å bli litt husvarm, etter å ha vært her i over et halvt år nå.

- Hva er den største forskjellen på å lage reklame i Ice sammenlignet med Telenor?

- Å jobbe med telekom er veldig spennende. Uansett om du er stor eller liten. Og det er nok der den forskjellen ligger. Basert på erfaring så anbefaler jeg alle som har interesse for markedsføring å søke seg til telecom, for det er en bransje det skjer mye i.

- Dere vil være utfordrere – men også Telia vil være utfordrer – er det trangt om plassen for å ta denne posisjonen?

- En utfordrer beviser gjennom det selskapet leverer, være seg produkter eller priser. Det er til syvende og sist forbrukeren som avgjør hvem som er utfordrer. Vi har ikke noe slagord som sier at vi er utfordrer, men vi jobber beinhardt hver eneste dag og investerer milliarder for å etablere den helt nødvendige konkurransen i det norske markedet. Analysen myndighetene publiserte tidligere i år, viser at med kun to mobilnett blir konkurransen mangelfull og løsningen er etableringen av det tredje nettet, sier Beathe Stangeland Eide. 

Les også: Stangeland Eide slutter i Telenor - nå går hun til konkurrenten

 

Sluttet i Telenor:

Beathe Stangeland sluttet i Telenor for å ta markedsansvaret i konkurrenten Ice. Her Eide sammen med kommersiell direktør Shiraz Abid.