TVNorge-eier Discovery Networks har valgt seg mediebyrået Omnicom Media Group (OMG) i Norden. I Norge vil mediekonsernet dermed utvide samarbeidet med OMG når de nå flytter mediekontoen over til mediebyrået OMD. 

Det betyr samtidig at Discovery avslutter samarbeidet de har hatt på det norske markedet de siste årene med Atyp .

- Vi har gjort omfattende satsinger på lokalt innhold og sportsrettigheter, samtidig som vi har utviklet Dplay. Det føles defor veldig bra å kunne utvide samarbeidet med OMD, for å få økt avkastningen på våre investeringer, sier Rebecca Rørmark, markedsdirektør i Discovery Nordics.

Discovery sier det er en viktig strategisk beslutning å ha ett mediebyrå i Norden som kan jobbe på tvers av markeder. Hun håper mediebyrået skal hjelpe dem med å vokse i Norden. 

- Det er synd å miste en kunde vi jobber svært godt sammen med. Men med en nordisk beslutning om å samle også mediebyrå kontoene på ett sted, gir det oss økt kapasitet til å jobbe med annonsører som ønsker et helnorsk mediebyrå, sier Hågen Pettersen, partner og administrerende direktør i Atyp. 

Markedssjef i Discovery:

Rebecca Rørmark er markedssjef i Discovery.

Ingen planer om norsk reklamebyrå
På spørsmål om hvilken reklamebyrå Discovery jobber med i Norge, og om de har planer om å gjøre en endring der også, svarer markedsdirektør Rørmark følgende:

- Vi har ingen planer om å presentere et norsk reklamebyrå. Vi vil fortsette å jobbe med en kombinasjon av diverse  ulike byråer og in-house byråer.

- Hva blir Discoverys viktigste budskap fremover?

- Vi vil fortsette å promotere vår strømmetjeneste Dplay, aggresivt på tvers av markdet, samtidig som vi vil støtte våre lineære kanaler, sier hun. 

I de øvrige nordiske markedene vil Discovery i Danmark samarbeide med Hearts & Science, i Sverige med OMD og i Finland med ToinenPHD.

Skal jobbe med TVNorge-eier:

Administrerende direktør i OMD, Torstein Rafgård, skal fremover jobbe med Discovery.

- En svært offensiv aktør
Torstein Rafgård
, administrende direktør i OMD Norge, sier markedet Discovery operer i er i rivende utvikling, med beintøff konkurranse.

- Kravene for å lykkes er i konstant endring og seerne forventer sømløse brukeropplevelser og en nærmest utømmelig mengde med innhold, sier Rafgård.

Han gleder seg til samarbeidet med det han kaller en offensiv aktør.

- Discovery er en av de aller sterkeste merkevarene i bransjen og de har foretatt en rekke spennende investeringer de siste årene. Vi ser med stor glede frem til å innlede samarbeidet med en svært offensiv aktør vi kjenner godt til fra før, fortsetter byrålederen.